Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Διεθνές Συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων που πραγματοποιήθηκε στην Ερέτρια με την αρωγή και υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Ελλάδα.

Το Συνέδριο συνέπεσε με τα 60 χρόνια από την ίδρυσή της Διεθνούς Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και τα 40 χρόνια του Ελληνικού Τμήματος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των 80 φιλοξενούμενων ξένων δημοσιογράφων από τις 26-30/10/22 στην Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν εμβληματικά μνημεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καθώς και επιχειρήσεις με εξωστρεφή χαρακτήρα προκειμένου να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Οι Δελφοί, το μαρτυρικό Δίστομο, ο Ορχομενός, ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος, το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού υποδέχτηκαν, φιλοξένησαν και ξενάγησαν τους συναδέλφους από την Ευρώπη, την Αμερική, το Βιετνάμ.

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΩΡ και το ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, την εταιρεία ΠΑΛΛΙΡΟΙΑ αλλά και επίσκεψη στα μανιτάρια ΔΙΡΦΥΣ.

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση και έγιναν εκλογές για το Διεθνές Διοικητικό Συμβούλιο στις οποίες επανεξελέγη Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων η κα Σάγια Τσαουσίδου, η οποία είναι και Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος.

Το νέο Διεθνές Διοικητικό Συμβούλιο:
AEJ Int. Board 2022-2024
President: Isaia Tsaousidou Greece
Vice-Presidents: Javier Arribas Spain, Tibor Macak Slovakia and Guiseppe Jacobini Italy
Secretary-General: Edward Steen Austria
Treasurer: Pat Humphreys UK
Representative for Brussels: Gian Paolo Arcado France
Representative for Freedom of the Press and Disinformation: Kyriakos Pieridis Cyprus

Τα ΜΜΕ που εκπροσωπήθηκαν στο συνέδριο ήταν: WHITE HOUSE CHRONICLE,  BBC, RTE  RADIO AND TV, AL JAZEERA,  DAILY MAIL, IL GIORNALE EUROPEO, TVE: SPANISH TV, COPE RADIO,  VOCENTO NEWSPAPERS, AP TELEVISION NEWS, KANAL D – TV, OSSERVATORIO BALCANI E CAUCASO, IRISH NEWS, IRISH TV,  SLOVAK TV/RADIO, POLAND TV/RADIO, PORTUGAL TV/RADIO,  RADIO ROMANIA, ROMANIAN BROADCASTING, RADIO TRINITAS, FREE EUROPE ROMANIA, HETQ ARMENIA,  NORDIC COMMUNICATIONS CORPORATION, BNR BOULGARIA, STUDIO ARD VIENNA, VERBUM PRESS ITALY, PAESE ITALIA PRESS, THOIBAO  BERLIN, SAOR IRISEOIR RNAG, DFA MEDIA, CAROUSEL INTERNET PUBLISHING, POLITIS CYPRUS, KANAL SIM TV, DEUTSCHE WELLE, INSTITUTE FOR MASS MEDIA, ATALAYAR SPAIN, HALKIN SESI DAILY

Στην φωτογραφία η Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κα Σάγια Τσαουσίδου με τον Δημοσιογράφο, μέλος της Ένωσης, Γεώργιο – Κων/νο Αλεξανδρόπουλο, από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής.