Στα ίδια επίπεδα και για το 2023, παραμένουν τα Δημοτικά Τέλη του Δήμου Μεγαρέων. «Σεβόμαστε και προστατεύουμε τους δημότες μας. Δεν προχωράμε σε καμία αύξηση στα Δημοτικά Τέλη παρά την τεράστια αύξηση στις τιμές της ενέργειας», ανέφερε ο κ. Ιερόθεος Πολυχρόνης μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου.

Μιλώντας ως εισηγητής ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, τόνισε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, καθώς οι αυξήσεις στα καύσιμα και στην ενέργεια έχουν δημιουργήσει μια κρίση η οποία πλήττει τους πάντες με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο πληθωρισμός όπως και γενικότερα το κόστος ζωής.

Ο κ. Πολυχρόνης σημείωσε ότι με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, με έναν πόλεμο που επηρεάζει ενεργειακά όχι μόνο την Ευρώπη αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη, η ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού θωρακίζει κατά το δυνατόν τον Δήμο Μεγαρέων σε όλα τα επίπεδα.

Αιτιολογώντας την θέση του, επεσήμανε ότι τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται με τις πρώτες μετρήσεις, όχι μόνο όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και στο ότι δίνεται η δυνατότητα στην διοίκηση του Δήμου να παίρνει αποφάσεις όπως αυτή για την μη αύξηση των Δημοτικών Τελών εν μέσω τρομερών αυξήσεων γενικότερα στην ενέργεια.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, δεν παρέλειψε μάλιστα να θυμίσει ότι τα κριτήρια που θεσπίστηκαν από την αρχή της θητείας της διοίκησης Σταμούλη και αφορούσαν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες συμπολιτών μας, διευρύνονται συνεχώς.

Έτσι ειδικές κατηγορίες συμπολιτών θα έχουν και τη νέα χρονιά μειώσεις ή και πλήρεις απαλλαγές από τα τέλη, άποροι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, πληγέντες από φυσικά φαινόμενα, όπου θα μπορούν με μια απλή αίτηση στο Δήμο να αξιοποιήσουν αυτό το όφελος. «Το κοινωνικό πρόσωπο που επιδεικνύει ο Δήμος Μεγαρέων στο θέμα των Δημοτικών Τελών, είναι κυριολεκτικά παράδειγμα προς μίμηση για άλλους δήμους», συμπλήρωσε στον επίλογο της τοποθέτηση του ο κ. Πολυχρόνης.