Το παράνομο τζαμί στα Μέγαρα, ήταν το θέμα της ερώτησης που κατέθεσε στην Βουλή ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης». Ο Κυριάκος Βελόπουλος στην ερώτησή του προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Μετανάστευσης και Ασύλου, αφού αποκαλύπτει ότι μέλη της πακιστανικής κοινότητας τεχνηέντως και μέσω της σύστασης του σωματείου «TANZEEM GULZARE MADINA» λειτουργούν τα τζαμιά – όπως αυτό των Μεγάρων – ως αναγνωρισμένα πολιτιστικά σωματεία, προχωρά σε συγκεκριμένα ερωτήματα  ως  προς τη νομιμότητα του τζαμιού και όχι μόνο.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Βελόπουλου

Κυρία, κύριοι Υπουργοί, σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους των Μεγάρων της δυτικής Αττικής, το νέο παράνομο τζαμί που εμφανίστηκε στα Μέγαρα, μαρτυρά για ακόμη μια φορά τη συνενοχή του κράτους σε ένα εξελισσόμενο εθνικό έγκλημα.

Θεωρούν οι ως άνω ότι η αποχριστιανοποίηση και η μουσουλμανοποίηση της Ελλάδας προχωρούν απρόσκοπτα ως μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου που φιλοδοξεί να μετατρέψει τη χώρα μας σε κοιτίδα ισλαμικού εξτρεμισμού.

Μας μετέφεραν οι ως άνω ότι μέλη της πακιστανικής «κοινότητας», αφού αγόρασαν ένα μεγάλης έκτασης οικόπεδο στα Μέγαρα, τον Ιούνιο του 2019, ξεκίνησαν και κατασκεύασαν ένα διώροφο τζαμί με υπόγειο στα πρότυπα του Βοτανικού.

Έχουν συστήσει το σωματείο «TANZEEM GULZARE MADINA», το οποίο είναι και το όνομα του τζαμιού, το εγχείρημα της κατασκευής το ανέλαβε το ίδρυμά του (Hazrat Sultan Bahu Trust), ενώ η κατασκευή του τζαμιού στα Μέγαρα έχει απασχολήσει επανειλημμένα πακιστανικά αλλά και αγγλόφωνα διεθνή μέσα.

Έχει αναγνωριστεί από το Ειρηνοδικείο Μεγάρων και θεωρήθηκε και από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Πρόκειται για ένα τέχνασμα που επιστρατεύεται για να λειτουργούν τα τζαμιά ως αναγνωρισμένα πολιτιστικά σωματεία.

Ανησυχώντας οι ως άνω για ό,τι συμβαίνει στη περιοχή τους, μας μετέφεραν ότι τρομαγμένοι είναι οι Σουηδοί πολίτες, βλέποντας να ξεσπούν σε διάφορες πόλεις της χώρας τους βίαια επεισόδια, στα οποία εμπλέκονται μετανάστες, κυρίως για θρησκευτικούς λόγους.

Με αφορμή αυτό, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, η Σουηδή πρωθυπουργός, Μαγκταλένα Άντερσον, σε συνέντευξη τύπου, μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«ο αριθμός των ανθρώπων που γεννήθηκαν στο εξωτερικό, αλλά ζουν στη Σουηδία έχει διπλασιαστεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες, φτάνοντας τα 2 εκατομμύρια, στη πραγματικότητα το ένα πέμπτο του πληθυσμού μας.

Η ενσωμάτωση δεν πήγε καλά, την ίδια στιγμή που είχαμε μεγάλη εισροή μεταναστών.

Ο διαχωρισμός επιτράπηκε να φτάσει τόσο μακριά που μπορούμε να μιλάμε πια για παράλληλες κοινωνίες στη Σουηδία.

Ζούμε στην ίδια χώρα αλλά σε εντελώς διαφορετικές πραγματικότητες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Λειτουργεί παράνομο τζαμί στα Μέγαρα Αττικής; Αν ναι, σε ποιες ενέργειες θα προβείτε, ώστε να επανέλθει η νομιμότητα στην περιοχή;
  2. Ποια μέτρα θα λάβετε, κατά το μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί, ώστε να μη λειτουργούν παράνομα τζαμιά στην πατρίδα μας ως αναγνωρισμένα πολιτιστικά σωματεία;
  3. Λαμβάνοντας υπόψη σας αυτά που βιώνουν οι Σουηδοί, κατά το μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί, σε ποιες ενέργειες θα προβείτε, ώστε να μη ζήσουν οι κάτοικοι των Μεγάρων και της ευρύτερης περιοχής τους ανάλογα βίαια επεισόδια για θρησκευτικούς λόγους με την εμπλοκή λαθρομεταναστών;

Ο ερωτών Βουλευτής

Βελόπουλος Κυριάκος