Η διοίκηση του δήμου Μεγαρέων  υπερχρεώνει τους καταναλωτές της ΔΕΥΑΜ για να καλύψει «τρύπες» που δημιουργεί η ίδια.

Οι λογαριασμοί ύδρευσης της ΔΕΥΑΜ εκδίδονται το τελευταίο διάστημα ανά τετράμηνο, αντί για δίμηνο όπως ισχύει, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να χρεώνονται με την ανώτερη τιμή ανά κυβικό που είναι 0,90 ευρώ αντί για 0,58 ευρώ.

Η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων μαζί με μερίδα της αντιπολίτευσης αποφάσισαν τον Δεκέμβριο του 2021 την παραχώρηση των δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑΜ στην ΕΥΔΑΠ.

Από τότε έως και σήμερα οι διαδικασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα η πολύπαθη ΔΕΥΑΜ να έχει δημιουργήσει νέο χρέος έως αυτή την στιγμή προς την ΕΥΔΑΠ περίπου τα 3.000.000 ευρώ.

 

Είναι γνωστό ότι ο λόγος που δημιουργεί μόνιμα χρέος η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεγάρων είναι ότι δεν πληρώνει το νερό που προμηθεύεται από την ΕΥΔΑΠ, ενώ οι καταναλωτές πληρώνουν στην δημοτική επιχείρηση κανονικά.

Η πολύ κακή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η ΔΕΥΑΜ και ο δήμος φαίνεται ότι οδηγεί την δημοτική διοίκηση σε νέα πρακτικές για αύξηση των εσόδων του και αυτό γιατί ενώ γνωρίζει ότι υπερχρεώνονται περίπου 9.000 καταναλωτές με το ανώτερο ποσό κυβικού στην ύδρευση (0,90 ευρώ) καθώς οι λογαριασμοί είναι ανά τετράμηνο και κατά συνέπεια χρεώνονται με ανώτερη κλίμακα, δεν κάνει καμία κίνηση για να διορθώσει την κατάφωρη αυτή αδικία.

Άμεσα πρέπει οι καταναλωτές να απευθυνθούν στην ΔΕΥΑΜ και να ζητήσουν την αναπροσαρμογή των λογαριασμών τους στην κλίμακα που αναλογεί στον λογαριασμό του διμήνου.

Κύριοι της διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων τα τεχνάσματα που εφευρίσκεται για να καλύψετε τις οικονομικές» τρύπες» που έχετε δημιουργήσει οι ίδιοι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιβαρύνουν τους συμπολίτες μας.

Επιστρέψτε πίσω στους πολίτες τα χρήματα που τους αναλογούν.

Εκ του Γραφείου Τύπου του Δημοτικού Συνδυασμού «Μαζί με Όραμα»