Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, είχε καταθέσει αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, παραθέτοντας την επιστολή του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Μεγάρων, στην οποία γίνεται λόγος για την ανάγκη ένταξης του κλάδου αμπελοκαλλιέργειας οινοστάφυλων, στα μέτρα ενίσχυσης από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης μέσω του Β πυλώνα της ΚΑΠ.

Από την πλευρά του Υπουργείου απάντησε ο αρμόδιος Υφυπουργός Γιώργος Στύλιος, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι, σχετικά με το αναφερθέν θέμα, αυτή τη στιγμή γίνεται εκτίμηση επιπτώσεων και σύντομα θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Καταλήγοντας, δε, ο κ. Στύλιος επεσήμανε ότι «το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Κυβέρνηση εν συνόλω, λαμβάνει υπ’ όψιν κάθε νέα πρόταση και μέσα από μία ανοιχτή, δυναμική διαδικασία συνεχούς επικοινωνίας και αναπροσαρμογής, προβαίνει σε συνεχώς νέα μέτρα, αναλόγως της εξέλιξης των γεγονότων» (επισυνάπτεται η απάντηση).

 


 

Ο κ. Μπούρας, συμμεριζόμενος  τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και στον κλάδο της αμπελοκαλλιέργειας οινοστάφυλων, θα συνεχίσει να βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τον Υφυπουργό, ώστε να υπάρξει θετική ανταπόκριση στο αίτημα του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού.