Επίσκεψη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, κατά τη διάρκεια της οποίας συνομίλησε με τους εργαζομένους και τo Προεδρείο του Σωματείου στα γραφεία τους.

Ο κ. Μπούρας τους ενημέρωσε για την πρόσφατα ψηφισθείσα ρύθμιση, με την οποία παρατείνεται το πρόγραμμα ναυπήγησης του Πολεμικού Ναυτικού για άλλο ένα τρίμηνο, με τις ανάλογες οικονομικές απολαβές των εργαζομένων, καθώς και για τις νομοθετικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την εξυγίανση των Ναυπηγείων, σύμφωνα με τις οποίες προβλέπονται μεταξύ άλλων: α. άμεση επένδυση 170 εκ. δολαρίων, β. οφειλές και αποζημιώσεις ύψους 41 εκ. ευρώ στους εργαζομένους, γ. διασφάλιση όλων των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, δ. επιπλέον έσοδα 1,1 δις ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο, ε. ενίσχυση της Ελληνικής Οικονομίας με περισσότερα από 1,6 δις ευρώ, ζ. δημιουργία 1.400 νέων θέσεων εργασίας μέσα σε 3 χρόνια, με τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων να ανέρχονται στους 2.000.

Οι εργαζόμενοι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη και των αρμόδιων Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο χρονίζον ζήτημα των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Επίσης, ευχαρίστησαν τον κ. Μπούρα για τη διαχρονική στήριξή του και την αρωγή του σε κάθε ζήτημα που τους απασχολεί, καθώς και για τη μέγιστη συμβολή του ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Ο κ. Μπούρας θεωρεί την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος ως μία σημαντική εξέλιξη καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής του διαδρομής, για την ανάπτυξη της Δυτικής Αττικής και τη λύση της πολύχρονης ομηρίας των εργαζομένων.