Στο πλαίσιο ανάπτυξης και βελτίωσης της συνεργασίας των δύο βαθμίδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Περιφέρειας και Δήμων, διοργανώθηκε ημερίδα στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.

Το κύριο θέμα της παρουσίασης και της συζήτησης ήταν το ΕΣΠΑ, σε συνδυασμό με το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής 2021-2027.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης και συνεργάτες της Περιφέρειας παρουσίασαν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και τις ευκαιρίες που υπάρχουν για νέα έργα με κοινωνικό πρόσημο, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη για τη βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Πατούλης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς μετά από συστηματικές προσπάθειες καταφέραμε να εξασφαλίσουμε για το νέο ΕΣΠΑ αύξηση 60%, κάτι που μεταφράζεται σε 1.6 δις ευρώ διαθέσιμα για σημαντικά έργα σε όλη την Αττική.»

Σε αυτή την ημερίδα, μέσα από ένα ουσιαστικό διάλογο, οι Δήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των Δήμων και να ζητήσουν τη συνεργασία της Περιφέρειας για συγκεκριμένα ζητήματα.

Το Δήμο Μεγαρέων εκπροσώπησε ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης, ο οποίος κατά την ομιλία του εστίασε στις αναπτυξιακές ανάγκες του Δήμου και σε θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Μετά την εκδήλωση, ο Δήμαρχος έκανε την εξής δήλωση: «Σήμερα στο Ε.Κ της Ελευσίνος έγινε μία επιτυχημένη ημερίδα κατά την διάρκεια της οποίας ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης και υπηρεσιακοί παράγοντες της περιφέρειας παρουσίασαν το ΕΣΠΑ της Αττικής. Παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα στους δημάρχους της Δυτικής Αττικής, να πούμε τις απόψεις μας και να ζητήσουμε από την περιφέρεια έργα, που εξυπηρετούν το Δήμο και τους δημότες μας».