Τον αποκλεισμό τους για δύο εβδομάδες καταγγέλλει ο σύλλογος ΑΛΜΥΡΕΣ και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής γνωστοποιώντας πως άρχισαν τα μπαζώματα στη περιοχή.

Όπως μας είπε στέλεχος του συλλόγου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, ο δρόμος προς την οδό Ρεβυθούσας έκλεισε ξαφνικά, καταγγέλλοντας πως η εταιρεία που κάνει τις εργασίες για το καλώδιο όχι μόνο ξεκίνησε μπαζώματα αλλά προχώρησε και στην διάνοιξη δρόμου στην Ζώνη Α Προστατευόμενης Περιοχής.

Αποτέλεσμα (όπως μας τόνισε), είναι η καταστροφή του ανάγλυφου του υγροβιότοπου, επισημαίνοντας ότι οι παρεμβάσεις που γίνονται χρήζουν εισαγγελικής παρέμβασης.

Το βασικότερο ερώτημα που έθεσε μάλιστα, αφορά το ποιος χορήγησε την άδεια ώστε η εταιρεία να προχωρήσει σε μπαζώματα αλλά και σε διάνοιξη του δρόμου;

Αυτό που μάθαμε είναι πως τα μέλη των συλλόγων του Βουρκαρίου με άμεσες ενέργειες τους σταμάτησαν το μπάζωμα διευκρινίζοντας μας πως αυτό θα αποφέρει πολλά προβλήματα με πλημμύρες στις πρώτες βροχές.

Με βάση τα παραπάνω ερωτούμε:

Τελικά η εταιρεία που κάνει εργασίες για το καλώδιο λειτούργησε αυτόβουλα; Γιατί είναι αδιανόητο οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και τα μέλη των συλλόγων να μετατρέπονται σε… «αστυνομικούς» προκειμένου να σταματήσουν τα μπαζώματα αλλά και την διάνοιξη δρόμου σε ΖΩΝΗ Α ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ με Προεδρικό Διάταγμα Περιοχής.

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως οι εκπρόσωποι των συλλόγων  απευθύνθηκαν στον Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Κοσμόπουλο ο οποίος παρενέβη άμεσα στέλνοντας κλιμάκιο το οποίο προχώρησε σε σχετικούς ελέγχους.