Το τελευταίο διάστημα, έχουμε γίνει μάρτυρες απαράδεκτων καταστάσεων, με εικόνες ντροπής σε διάφορα σημεία εντός του οικιστικού ιστού. (Βαρέα Τρίτη 19 Ιουλίου 2022)

Κατά την διάρκεια της δημοσιογραφικής μας διαδρομής, έχουμε επισημάνει σε πάμπολλα ρεπορτάζ, ότι στα Μέγαρα αλλά και σε αρκετές περιοχές του Δήμου μας ένα μεγάλο ποσοστό συμπολιτών δρουν και λειτουργούν όπως τους βολεύει.Παρκάρουν όπου βρουν, κλείνουν πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους, τοποθετούν καρέκλες και βαρέλια έξω από τα σπίτια τους προκειμένου να μην παρκάρει κάποιος άλλος κ.α.

Δυστυχώς στο Δήμο μας, η αλόγιστη καταπάτηση δημοσίου χώρου έχει την τιμητική της.

Όλα τα παραπάνω βέβαια συμβαίνουν σε περιοχές που δυστυχώς η νοοτροπία – όσες προσπάθειες και αν γίνουν – δεν αλλάζει.

 Εικόνες ντροπής ακόμη και εντός του οικιστικού ιστού…

Το τελευταίο όμως διάστημα, έχουμε γίνει μάρτυρες απαράδεκτων καταστάσεων, με εικόνες ντροπής σε διάφορα σημεία εντός του οικιστικού ιστού.

Αναφερόμαστε στα … «κακά χάλια» που αντικρίσαμε πρόσφατα στην ανώνυμη οδό λίγο πιο πάνω από το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, όταν φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω του διαδικτύου, εξέθεσαν ανεπανόρθωτα ασυνείδητο πολίτη που απλά … «λειτούργησε όπως τον βόλευε»!

Σαν να μην έφτανε αυτό, το μεσημέρι της Τρίτης 19 Ιουλίου, το διαδίκτυο «πρόδωσε» και πάλι ασυνείδητους πολίτες, που «ξεφόρτωσαν» έξω από τον κάδο (!), λίγα μέτρα από την παραλία της Βαρέας, ότι τους «βάραινε» στα σπίτια τους!

Βλέποντας τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε αισθανόμαστε –επιεικώς – ντροπή από αυτή την κατάσταση που βιώνουμε.

Ασυδοσία και νοοτροπία που εκθέτει τους πολίτες…

Διαπιστώνουμε πως για πολλοστή φορά στις περιοχές του Δήμου μας επικρατεί όχι μόνο ασυδοσία, αλλά κυριαρχεί και μια νοοτροπία που δυστυχώς εκθέτει τους πολίτες του Δήμου μας απέναντι στους όποιους  επισκέπτες που θα βρεθούν έστω και για ελάχιστες ώρες είτε στις παραλίες μας, είτε στις πόλεις μας.

Και αν κάποιοι πιστεύουν πως για τα πάντα έχει την ευθύνη ο δήμος, συγχωρέστε μας, αλλά ο δήμος όσες προσπάθειες και αν κάνει – μέχρι εκεί που φτάνουν οι αρμοδιότητές του – δεν θα μπορέσει να αλλάξει τη νοοτροπία όλων όσων δρουν και λειτουργούν όπως τους βολεύει.

Γιατί δυστυχώς για κάποιους, αλλά θεωρούμε πως όλα πλέον σχετίζονται με την παιδεία που κουβαλάει ο καθένας μας μέσα του.

Γιατί περί παιδείας και ασέβειας προς τους συμπολίτες μας και το περιβάλλον πρόκειται, όταν κάποιοι δεν διστάζουμε να αφήσουμε τα σκουπίδια έξω από τους κάδους ή όταν τοποθετούμε ανεξέλεγκτα – όπου μας βολεύει – μπάζα, παλιά έπιπλα, στρώματα, αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις αχώνευτη κοπριά στα χωράφια.

Λύση η δημιουργία ενός ελεγκτικού μηχανισμού…

Έχουμε αναφέρει κατά το παρελθόν, πως λύση για να αποφευχθούν φαινόμενα ασυδοσίας, είναι η δημιουργία ενός ελεγκτικού μηχανισμού που σε περιπτώσεις σαν κι αυτές που προαναφέραμε, θα μπορέσει να εφαρμόσει κατά γράμμα τον κανονισμό καθαριότητας που έχει ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μεγαρέων.

Με αφορμή τις εικόνες ντροπής που σε καθημερινή βάση πληθαίνουν και μας εκθέτουν, θεωρούμε πως είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ πλέον για τον Δήμο μας η σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας.

Η  Δημοτική Αστυνομία επιβάλλεται όχι μόνο να συσταθεί, αλλά και να λειτουργήσει με  σωστούς όρους σε πλήρη στελέχωση, οργάνωση και λειτουργία. Μέχρι τότε όμως, πρέπει οι πολίτες που λειτουργούν ασύδοτα, να αλλάξουν στάση, σεβόμενοι τους συμπολίτες τους συμπολίτες τους αλλά και το περιβάλλον. Με κοινή προσπάθεια, μπορούμε να μην γίνουμε ξανά μάρτυρες εικόνων που ντροπιάζουν και πλήττουν την εικόνα των πόλεων μας. Μόνο με αυτό τον τρόπο θεωρούμε πως μπει ένα τέλος στα κρούσματα ασυδοσίας που κυριαρχούν στις περιοχές του Δήμου μας.

Αν.Υψ.