Πυρκαγιά ξέσπασε για μια ακόμη φορά στην περιοχή μας, κοντά στα σημεία της…περσινής!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κυριολεκτικά καίγονται σιγά σιγά αυτά που έχουν απομείνει! Οι φωνές οι δικές μας και όλων των φορέων που ανησυχούν για τις περιουσίες των κατοίκων και το ίδιο το δασικό περιβάλλον δεν εισακούστηκαν ποτέ!

Ακούσαμε για μια ακόμη φορά τα ίδια από τους «αρμόδιους φορείς».

Πως ο κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος και…επαρκής(!), ο συντονισμός είναι τέλειος και ότι για όλα φταίει για μια ακόμη φορά «ο στρατηγός άνεμος», η «κλιματική αλλαγή» και η «ιδιομορφία του εδάφους».

Η κοροϊδία τους είναι προκλητική!

  •  Τι κι αν απαιτεί ο λαός ουσιαστική αντιπυρική προστασία με έμφαση την πρόληψη,
  • Τι κι αν ζητά επανειλημμένα καθαρισμό των δασών,
  • Αντιπυρικές ζώνες,
  • Προσλήψεις δασικών υπαλλήλων και πυροσβεστών που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες, δεν ακούνε τίποτα!

Συνεχίζουν την ίδια εγκληματική πολιτική αφήνοντας την Πυροσβεστική με 3.500 οργανικά κενά, γερασμένα οχήματα, δίνουν για την δασοπροστασία το…0,04% του προϋπολογισμού και επιμένουν στην πανάκριβη ενοικίαση εναέριων μέσων που μόνο…επικουρικό ρόλο παίζουν στην πυρόσβεση!

Η κοροϊδία βέβαια συνεχίζεται και μετά το τέλος της καταστροφής, όταν πρέπει να «αποδοθούν οι ευθύνες» και κυρίως όταν πρέπει να δοθούν οι αποζημιώσεις. Ακολουθούν τη γνωστή λογική του «δεν αποδίδουμε τώρα ευθύνες» γιατί τώρα προέχει η κατάσβεση.

Μόνο που όταν έρθει το «μετά» και πέσουν τα φώτα της (καθοδηγούμενης) δημοσιότητας αφήνουν τον λαό στη μοίρα του, όπως έγινε με τους κατοίκους στη Β. Εύβοια και αλλού, που περιμένουν την αποζημίωση και τα αντιπυρικά έργα να…ωριμάσουν!

Η λογική του «κόστους –οφέλους» που εκπορεύεται από την ΕΕ και διαχέεται στην κυβέρνηση, στις Περιφέρειες και τους Δήμους είναι πραγματικά εγκληματική!

Πακτωλοί χρημάτων ρέουν από τις τσέπες του βαριά φορολογούμενου λαού προς τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους-μέσω και του Ταμείου Ανάκαμψης- αφήνοντας τον λαό απροστάτευτο απέναντι στις πυρκαγιές.

Το λέμε για μια ακόμη φορά πως ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από την κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα που υπηρετούν την ίδια «εμπρηστική» πολιτική.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό! Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί τον λαό σε συστράτευση, να δώσουμε όλοι μαζί αγώνα για τη διάσωση των περιουσιών μας, του δασικού περιβάλλοντος και της ίδια μας της ζωής!