Μετά την συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Εταιρείας Διανομής Αερίου (Ε.Δ.Α) ΑΤΤΙΚΗΣ κ. Πιέρρο Χατζηγιάννη σε αποκλειστική του δήλωση στην ΑΙΧΜΗ και στο www.aixminews.gr ο  Δήμαρχος Γρ. Σταμούλης εκτός από την αναφορά του στις διαδικασίες έλευσης του φυσικού αερίου στο Δήμο Μεγαρέων, στάθηκε ιδιαίτερα στον αγώνα που γίνεται για την «αποκατάσταση της αδικίας», αναφέροντας σχετικά:

«Η πολιτεία εγκατέστησε στη νήσο Ρεβυθούσα τον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου, ο οποίος λειτουργεί από το  1999, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Παράλληλα ο αγωγός φυσικού αερίου διέρχεται από το Δήμο μας και διασχίζει σχεδόν όλο το μήκος αυτού, δημιουργώντας σημαντικές δουλείες στις αγροτικές εκτάσεις.

Παρόλα αυτά και μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες και στις επιχειρήσεις της περιοχής να τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο, κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και 23 χρόνια, δηλαδή από το 1999 και μάλιστα δωρεάν για τους κατοίκους του Δήμου, σε αντιστάθμισμα της επιβάρυνσης της περιοχής.

Εδώ και λίγα χρόνια έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα για την αποκατάσταση της αδικίας αυτής και μετά από έντονες και συντονισμένες προσπάθειες έχουμε καταφέρει, να βρισκόμαστε λίγο πριν την ένταξη του μεγάλου αυτού έργου, δηλαδή της τροφοδότησης του Δήμου μας με φυσικό αέριο, στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων, κάτι για το οποίο έχουμε επίσημη διαβεβαίωση, ότι θα γίνει άμεσα.

Μετά τα παραπάνω καθίσταται πλέον βέβαιο, ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσει το έργο, που θα δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις, αγροτικές, πτηνοτροφικές, κτηνοτροφικές, κ.λ.π, αλλά και στα νοικοκυριά να τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο, γεγονός που θα μειώσει κατά πολύ το ενεργειακό κόστος αυτών.

Θεωρώ, ότι αυτό το έργο είναι πάρα πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα για τη σημερινή εποχή, όπου το ενεργειακό κόστος επιβαρύνει σημαντικά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».