Σε εγρήγορση βρίσκονται πολλοί συμπολίτες μας για να προλάβουν να υποβάλλουν εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους για την διόρθωση των κτηματολογικών στοιχείων, γνωρίζοντας ότι από την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 θα λήξει η προθεσμία που είχε δοθεί για το κτηματολόγιο.

Αξιοσημείωτο είναι πως από την πλευρά του δήμου έγιναν ενέργειες για παράταση, τόσο προφορικά (με επαφές του δημάρχου με στελέχη των αρμόδιων υπουργείων), όσο και με την αποστολή επιστολών.

Σύμφωνα με όσα μας είπε ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, νέα παράταση είναι δύσκολο να δοθεί στη παρούσα φάση αφού αυτό προσκρούει στη σχετική νομοθεσία.

Μας διευκρίνισε όμως πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο «σιωπηρής» παράτασης, για να μπορέσουν οι πολίτες να κάνουν τις ενστάσεις τους χωρίς στοιχεία μέχρι την ημερομηνία που λήγει η προθεσμία και τα απαραίτητα στοιχεία να προσκομιστούν μετά τη λήξη της.


Η ανακοίνωση του Γραφείου Κτηματογράφησης επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του δημάρχου

Τα λεγόμενα του δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη επιβεβαιώθηκαν με ανακοίνωση που έβγαλε σήμερα (μία ημέρα πριν την λήξη της προθεσμίας) το Γραφείο Κτηματογράφησης Μεγάρων και Οινόης στην οποία γνωστοποιούνται τα εξής:

«Μπορείτε να εξασφαλίσετε αποδεικτικό εμπρόθεσμης προσέλευσης αποστέλλοντας email στο: info.kt1.02@gmail.com με θέμα ΟΡΙΣΜΟΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ μέχρι και την Πέμπτη 12/05/2022 και ώρα 23.59, προκειμένου να θεωρηθούν εμπρόθεσμες οι αιτήσεις σας, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο θα οριστεί ραντεβού για την υποβολή τους. Στο email θα πρέπει να αναφέρετε Ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, Τηλέφωνο Επικοινωνίας, και Πλήθος Αιτήσεων Διόρθωσης.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής μέσω του https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoAnartisi_Page.aspx».


Ενέργειες με αναφορά από τον Θαν. Μπούρα

Για το θέμα που αφορά την εμπρόθεσμη υποβολή αιτήσεων διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων παρενέβη και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας.

Ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό για τις Τηλεπικοινωνίες και το Κτηματολόγιο, Θεόδωρο Λιβάνιο, με θέμα την ανάγκη να δοθεί παράταση στις ενστάσεις κατά της ανάρτησης της κτηματογράφησης στο Δήμο Μεγαρέων.

Στην εν λόγω αναφορά ο κ. Μπούρας κατέθεσε έγγραφα τόσο πολιτών όσο και φορέων της περιοχής των Μεγάρων.