Όπως είναι γνωστό από το πρωί της Μεγάλης Τρίτης 19 Απριλίου κατέρρευσε το οδόστρωμα και τμήμα του ποδηλατόδρομου στη Βαρέα εξαιτίας της διάβρωσης του εδάφους.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Μεγαρέων, η οποία γνωστοποιήθηκε από τον σύλλογο της Βαρέας, (αρ.πρωτ.: 6194/15-4-2022) υπάρχει παρατεταμένη διάβρωση με αποτέλεσμα το υπέδαφος του οδοστρώματος να έχει υποχωρήσει και να έχει υποστεί καθίζηση και εμφανείς ρηγματώσεις.

Οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας στην αυτοψία τους επισημαίνουν πως υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα τόσο για τους πεζούς όσο και για τους διερχόμενους οδηγούς και εισηγούνται άμεσες επεμβάσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου.

Μάλιστα και όπως αναφέρεται στην εισήγηση οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όσο χρειαστεί έως την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης των πεζοδρομίων αλλά και του οδοστρώματος στο συγκεκριμένο τμήμα.

Οι επεμβάσεις και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εισηγείται η Τεχνική Υπηρεσία

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης κάλεσε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση την Μ. Πέμπτη 21 Απριλίου την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου θα ζητήσει από τα μέλη της να εγκρίνουν τις επεμβάσεις και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προτείνει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου οι οποίες είναι οι παρακάτω.

  1. Πλήρης αποκλεισμός της κυκλοφορίας για κάθε είδους οχήματα από την συμβολή της παραλιακής οδού με την οδό Αρμονίας έως την οδό Κανάρη.
  2. Το μερικό αποκλεισμό με εργοταξιακή περίφραξη του οδοστρώματος, από τον άξονα της οδού, έως το νότιο άκρο του ώστε η κίνηση των πεζών και των ποδηλάτων να γίνεται με ασφαλή τρόπο στο βόρειο τμήμα της οδού.
  3. Παραμένει η μονοδρόμηση όπως ισχύει.
  4. Να εγκριθούν νέες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις παράκαμψης για όλα τα οχήματα που κινούνται από ανατολή προς Δύση ως εξής: Τα οχήματα που κατευθύνονται από την επαρχιακή οδό Μεγάρων – Πάχης προς την περιοχή Βαρέα θα παρακάμπτονται δεξιά προς την οδό Αρμονίας, στη συνέχεια θα κινούνται αριστερά στον παράδρομο της Εθνικής Οδού και στη συνέχεια θα κινούνται αριστερά στην οδό Κανάρη και δεξιά στον παραλιακό δρόμο.