Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 27 Μαρτίου η εκδήλωση στα πλαίσια της ετήσιας παιδικής έκθεσης ζωγραφικής και γλυπτικής της σχολής εικαστικών τεχνών της ΠΕΠΤ Μεγάρων, καθώς και η τελετή βράβευσης των μαθητών με πανελλήνιες και παγκόσμιες διακρίσεις.
Πρόκειται για μια έκθεση θεματική που πλέον έχει γίνει θεσμός, με την συμπολίτισσα μας εικαστικό δασκάλα Αναστασία Αντωνίου που έχει την ευθύνη της ΠΕΠΤ Μεγάρων να δηλώνει υπερήφανη για τις διακρίσεις των μαθητών της.

Στον κατάμεστο χώρο του Στρατουδάκειου βρέθηκαν οι γονείς αλλά και τα παιδιά τους – μαθητές της σχολής – συμμετέχοντας στην έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής που είχε ως θέμα «το παραμύθι μόλις αρχίζει», ένα θέμα που σκοπό είχε την ενίσχυση της συναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών και την ανάδειξη του πραγματικού ταλέντου τους.

Στην εκδήλωση την οποία πλαισίωσαν χορευτικές ομάδες από την σχολή χορού «Paola show dance at Megara», βραβεύθηκαν αρκετοί μαθητές της σχολής αρχικά για την συμμετοχή σε διεθνή διαγωνισμό ζωγραφικής στο μαραθώνιο της Ρόδου, για την συμμετοχή τους στο μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε το ίδρυμα Μαριάννας Βαρδινογιάννη, όπου 9 παιδιά της σχολής κατάφεραν να βρίσκονται στα πρώτα 50 έργα μέσα από 20000 συμμετοχές.

Αξιοσημείωτο είναι πως στο μαθητικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το ίδρυμα Μαριάννας Βαρδινογιάννη, το έργο της μαθήτριας Μαρίας Ρούσση κατέκτησε την πρώτη θέση και βραβεύτηκε επίσημα από την κ. Βαρδινογιάννη.

Σημαντικές ήταν ακόμη και οι διακρίσεις (10 πανελλήνιες), από τη συμμετοχή της σχολής στο πρόγραμμα 1821-2021 όπου και έλαβαν επίσημα βράβευση από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος σε εκδήλωση που έγινε στο ίδρυμα Θεοχαράκη.

Τέλος 7 μαθητές διακρίθηκαν με επιτυχία από το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών και την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος για την ημέρα του περιβάλλοντος, αλλά και 10 μαθητές διακρίθηκαν για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα για την παγκόσμια ημέρα των ωκεανών.

Τι δήλωσε η Αναστασία Αντωνίου

Με αφορμή τις διακρίσεις των μαθητών της ΠΕΠΤ Μεγάρων ζητήσαμε να μας πει λίγα λόγια η υπεύθυνη της σχολής εικαστικός – δασκάλα Αναστασία Αντωνίου. Με περίσσια ευχαρίστηση ανταποκρίθηκε στη πρότασή μας δηλώνοντας τα παρακάτω:
«Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που για άλλη μια φορά μου δίνεται η ευκαιρία να αναδείξω τους μαθητές της σχολής μας, να αναδείξω αυτό που πραγματικά τους προκαλεί ψυχική υγεία, την ζωγραφική.
Στόχος των εκθέσεων μας είναι η ενίσχυση της συναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών καθώς και η ανάδειξη του πραγματικού τους ταλέντου. Προσδοκούμε την αναζήτηση και την διάκριση σε όλα τα πολιτιστικά ρεύματα.
Καθώς λοιπόν η τέχνη δεν είναι αδιέξοδος αλλά πυλώνας νιώθω υπερηφάνεια μπροστά στα έργα των σπουδαστών μας».