Την υποψηφιότητα του για την θέση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τώρα» ανακοίνωσε επίσημα με επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος του εν λόγω συνδυασμού κ. Παναγιώτης Μαργέτης.

Είχε προηγηθεί το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιανουαρίου 2022 συγκέντρωση των υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού «Τώρα» στην οποία ο σημερινός επικεφαλής κ. Γιώργος Μπερδελής ανακοίνωσε την πρόθεση του να παραμείνει στη θέση του δημοτικού συμβούλου δίνοντας την ευκαιρία στον κ. Παναγιώτη Μαργέτη να παίξει πλέον πρωτεύοντα ρόλο στο δημοτικό συμβούλιο ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης.

Ο κ. Μπερδελής στη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε όλους όσους μέχρι σήμερα τον εμπιστεύθηκαν και στήριξαν τον συνδυασμό ανακοινώνοντας πως δεν θα είναι επικεφαλής αλλά και υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Από την πλευρά το ο κ. Μαργέτης λαμβάνοντας το λόγο γνωστοποίησε την πρόθεση του να διεκδικήσει την ηγεσία του συνδυασμού και κατ’ επέκταση τον δημαρχιακό θώκο στις δημοτικές εκλογές, καλώντας όλα τα μέλη του συνδυασμού «ως μια παρέα» να συνταχθούν μαζί του.

Έπειτα από πρόταση του Γιώργου Μπερδελή συστάθηκε τετραμελής επιτροπή αρχαιρεσιών η οποία θα εγγυηθεί τη διαδικασία για την ανάδειξη νέου επικεφαλής στο συνδυασμό.

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβαν τα μέλη του «Τώρα» που συμμετείχαν στην συγκέντρωση μέσα σε διάστημα 15 ημερών μπορεί όποιος ή όποια θέλει να θέσει υποψηφιότητα για να διεκδικήσει την ηγεσία του «Τώρα», ώστε μαζί με την δεδομένη υποψηφιότητα του κ. Μαργέτη ο νέος επικεφαλής να εκλεγεί με ανοιχτές διαδικασίες.


Αναλυτικά η δήλωση υποψηφιότητας του Παναγιώτη Μαργέτη

«Φίλες και φίλοι,

Μετά τη δήλωση του Γιώργου του Μπερδελή ότι δεν πρόκειται να είναι επικεφαλής του συνδυασμού «ΤΩΡΑ» στις επόμενες εκλογές και την έναρξη της διαδικασίας για την ανάδειξη νέου επικεφαλής, δηλώνω ΠΑΡΩΝ για την επόμενη μέρα!

Απευθύνομαι αρχικά στα μέλη, τις φίλες και τους φίλους του «ΤΩΡΑ» σε αυτό το νέο ξεκίνημα και τους καλώ να συμπορευθούμε για να αναδείξουμε εκ νέου τις προτάσεις και τις θέσεις μας για τα προβλήματα του δήμου.

Στα πλαίσια της ανοιχτής εκλογής που θα ακολουθήσει, καλώ τις υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου, ανθρώπους ικανούς, που στέκονταν μέχρι τώρα επιφυλακτικά απέναντι στην πολιτική να συνταχθούν στη νέα προσπάθεια για να ξεφύγει η πόλη των Μεγάρων, της Νέα Περάμου και η Κινέτα από το τέλμα στο οποίο έχουν περιέλθει.

Με αίσθημα ευθύνης δίνω το χέρι στις νέες και τους νέους της Νέας Περάμου και των Μεγάρων, που με γνωρίζουν ως καθηγητή, να σταθούν δίπλα μου, να με εμπιστευθούν ξανά, και με τις καινοτόμες ιδέες τους και τις γνώσεις τους να δημιουργήσουμε πόλεις με ευκαιρίες και προοπτική για τη νεολαία.

Όλοι μαζί, μια μεγάλη «παρέα» που κάθε μέρα θα διευρύνεται, θα βάλουμε ένα λιθαράκι στο μέλλον αυτού του τόπου γιατί, όπως λέει κι ο Σαββόπουλος γράφουν «ιστορία οι παρέες». Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε και όλοι μαζί θα νικήσουμε»!

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Μαργέτης


Η ανακοίνωση της επιτροπής αρχαιρεσιών του «Τώρα»

«Την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των μελών και φίλων της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ ΜΕΓΑΡΑ-Ν. ΠΕΡΑΜΟΣ στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Ο επικεφαλής κ. Γεώργιος Μπερδελής, κάνοντας έναν απολογισμό για την παρουσία της παράταξης στα τοπικά πολιτικά πράγματα από την σύστασή της μέχρι σήμερα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμβολή του «ΤΩΡΑ» σε επίπεδο σοβαρών προτάσεων/θέσεων από αξιόλογα στελέχη προς όφελος του τόπου, γεγονός που τυγχάνει της αναγνώρισης από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, αλλά και των πολιτών της τοπικής μας κοινωνίας.

Ο κ. Μπερδελής, πιστός στις αξίες των συλλογικών και δημοκρατικών διαδικασιών, δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές και επικεφαλής του «ΤΩΡΑ», αλλά θα είναι παρών, μαχόμενος για το αύριο της παράταξης και των συλλογικών συμφερόντων του τόπου μας. Πρότεινε δε, ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία ανάδειξης νέου επικεφαλής, η οποία και έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

Στη συνέχεια, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Μαργέτης παίρνοντας το λόγο, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα για συνέχεια, εξέφρασε την πρόθεσή του να ηγηθεί της παράταξης ως υποψήφιος Δήμαρχος, αναπτύσσοντας το πολιτικό του όραμα μέσα από προγραμματικές θέσεις.

Προτάθηκε ομόφωνα σύσταση Επιτροπής Αρχαιρεσιών, η οποία θα εγγυηθεί τη διαδικασία ανάδειξης νέου επικεφαλής.

Απευθυνόμενοι προς όλους τους συμπολίτες, εμείς τα μέλη του ¨ΤΩΡΑ¨, καλούμε όποια/όποιον συμπολίτισσα/συμπολίτη προτίθεται να υποβάλλει υποψηφιότητα για να ηγηθεί του συνδυασμού στην πορεία μας προς τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές να επικοινωνήσει με τα μέλη της Επιτροπής στα κάτωθι τηλέφωνα:

Κων/νος Μαργέτης: 6985566878

Αθανάσιος Παπαμιχάλης: 6948570980

Φύλης Κρυάδας: 6955191771

Angelo van Poyer: 6944444343

Ως προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων ορίζεται η 31η Ιανουαρίου 2022».

Η Επιτροπή Αρχαιρεσιών του Συνδυασμού ΤΩΡΑ ΜΕΓΑΡΑ-Ν. ΠΕΡΑΜΟΣ