Υπεγράφη η σύμβαση του έργου αποκατάστασης της Κινέττας που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής και άμεσα αναμένεται η έναρξη των εργασιών στην περιοχή, μετά από ένα μεγάλο διάστημα γραφειοκρατικών δυσκολιών.

Μετά και το «πράσινο» φως που δόθηκε πρόσφατα με σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εντός του Ιανουαρίου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού περίπου 18 εκ. ευρώ, ξεκινούν τα έργα ολιστικής αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν στην Κινέττα τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα του 2019.

Αναλυτικότερα, η Περιφέρεια Αττικής ξεκινά την υλοποίηση έργων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την απομάκρυνση φερτών υλικών που έχουν σωρευτεί σε πολλά σημεία της περιοχής, τον ολιστικό και ενδελεχή καθαρισμό των ρεμάτων, την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην Παλαιά Εθνική Οδό προκειμένου να δοθεί ξανά η κυκλοφορία στο ύψος του ρέματος Πίκας, την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης σε μεγάλη έκταση της Κινέττας, την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και έργα ασφαλτόστρωσης στην Παλαιά Εθνικό Οδό, σε όλη την περιοχή της Κινέττας.

Παράλληλα προβλέπονται έργα αποκατάστασης δρόμων που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, στη βάση της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί με τον Δήμο Μεγαρέων, κατόπιν σχετικών αιτημάτων που υπέβαλε προς την Περιφέρεια Αττικής.

 «Να ξαναγίνει η Κινέττα το «διαμάντι» της Αττικής μας»

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λευτ. Κοσμόπουλος ανέφερε: «Επιτέλους ξεκινά, μετά από μακρές γραφειοκρατικές διαδικασίες, το μεγάλο έργο για την Κινέττα. Αφήνουμε πίσω τις καταστροφές και αποκαθιστούμε το φυσικό κάλλος και την προσβασιμότητα σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Αττικής. Ήρθε η ώρα να ξαναγίνει η Κινέττα το «διαμάντι» της Αττικής μας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες».