Με ευχές προς τους δημότες αλλά και με αυστηρή κριτική στη διοίκηση του δήμου παρεμβαίνει ο Άγγελος Μακρυγιάννης λίγες μόλις ημέρες πριν την έλευση της νέας χρονιάς.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όμορφες Πόλεις» αναφέρεται για ακόμη μια φορά στα πολλά πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή μας έναντι των άλλων περιοχών της Αττικής επισημαίνοντας πως αυτά μέχρι σήμερα δεν έχουν αναδειχθεί ώστε να μπορέσουν να κεφαλοποιηθούν στο μέλλον.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, στο άλσος Θεόγνιδος αλλά και στο χώρο της παλιάς ελαιουργικής επισημαίνει ότι όλα αυτά με την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής με τερματικό σταθμό τα Μέγαρα θα δώσουν νέα πνοή στα εμπορικά κέντρα των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

Δράττοντας την ευκαιρία ο κ. Μακρυγιάννης καλεί τον δήμαρχο να προγραμματίσει την απόσυρση του από την τοπική πολιτική σκηνή τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «πρέπει να αλλάξουμε σελίδα στον τόπο μας», γιατί όπως λέει, «το χρωστάμε στις νέες και στους νέους που έρχονται αλλά και στην λαμπρή ιστορία μας».

Αναλυτικά η παρέμβαση του Αγγ. Μακρυγιάννη

«Να ευχηθώ σε όλους του συμπολίτες μας στα Μέγαρα, Νέα Πέραμο, Κινέτα και Αλεποχώρι, αλλά και στους απανταχού Μεγαρείς, Καλές Εορτές, Καλά Χριστούγεννα και προπάντων με Υγεία και Αγάπη το Νέο Έτος 2022.

Η τωρινή διοίκηση του δήμου μας μετά τα τελευταία δημοτικά συμβούλια δια ζώσης εμφανίζει συμπτώματα υπεροψίας και αυταρέσκειας σε υπερθετικό βαθμό.  Πιστεύω ότι με λίγο χαμηλότερα το κεφάλι και βλέποντας τα προβλήματα με περισσότερη αυτοκριτική μία διοίκηση είναι καλύτερη και αποδοτικότερη. Στο παρελθόν ολόκληρες αυτοκρατορίες κατέρρευσαν επειδή έχασαν την επαφή τους με την πραγματικότητα και την κοινωνία και επειδή νόμιζαν ότι δεν υπήρχε κανείς άλλος καλύτερος από αυτούς. Δυστυχώς για εσάς φίλοι μου στην σημερινή διοίκηση μπορεί να έχετε κάνει κάποια θετικά βήματα για τις πόλεις μας αλλά ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο που σίγουρα για όλους μας υπάρχει. Με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω, ότι έχετε μπει σε μια τροχιά και γίνεστε καθεστώς. Ένα καθεστώς ποτέ δεν είναι καλό για την πρόοδο και την κοινωνία, παρά μόνο για τον εαυτό του! Θα ήθελα να πιστεύω, ότι το άρθρο μου θα σας δώσει ένα μήνυμα για την βελτίωση σας που σίγουρα έχει καλή πρόθεση.

Τα στελέχη που έχετε σε θέσεις ευθύνης θα είχαν περισσότερες δυνατότητες εάν κατάφερναν να αξιοποιήσουν τις δυνάμεις των εργαζομένων σε συνδυασμό σίγουρα με την χρήση νέων εργαλείων και νέων τεχνολογιών που απουσιάζουν σε μεγάλο βαθμό από το δήμο μας. Θέλει καλύτερο προγραμματισμό για την αλλαγή του δήμου μας σε έναν σύγχρονο και βιώσιμο οργανισμό. Σίγουρα από ανθρώπους περισσότερο τεχνοκράτες και λιγότερο πολιτικούς, ανθρώπους που ξέρουν την αγορά του σήμερα και όχι στελέχη τις δεκαετίας του ’70 και του ’80. Τα δεδομένα της αγοράς αλλά και οι απαιτήσεις της κοινωνίας δεν είναι οι ίδιες σήμερα σε ένα πολύ δυσκολότερο οικονομικό περιβάλλον.

Γι’ αυτό οι νέοι μας έχουν φύγει από τις πόλεις μας καθώς εκτός από λίγες βιώσιμες χειρωνακτικές εργασίες δεν υπάρχει δουλειά για καταρτισμένα στελέχη και επιστήμονες.

Η έλλειψη μεγάλων επιχειρήσεων από την περιοχή μας, αλλά και ενός τριτοβαθμίου εκπαιδευτικού  ιδρύματος έχουν κάνει την εργασία στο δήμο το μοναδικό διέξοδο για τους εναπομείναντες νέες και νέους.

Σίγουρα πρέπει να αλλάξουμε σελίδα στο τόπο μας. Το χρωστάμε στις νέες και τους νέους που έρχονται, αλλά και στην λαμπρή ιστορία μας.

Βάζοντας τις βάσεις για την επόμενη γενιά που έρχεται σε τομείς, όπως ο τουρισμός, οι υπηρεσίες, η εκπαίδευση, η μεταποίηση, το εμπόριο και άλλοι τομείς, που στην περιοχή μας είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

Μια σελίδα που θα μας οδηγήσει σε πρώτη φάση στο σήμερα βάζοντας τις βάσεις για το μέλλον του τόπου μας. Η περιοχή μας έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των γύρω περιοχών, όμως μέχρι τώρα δεν έχουν αναδειχθεί για να μπορέσουν να κεφαλαιοποιηθούν στο μέλλον.

Ακόμη και το αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων που προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες, η παραλία των Μεγάρων που πλέον είναι κατάλληλη για κολύμβηση δεν μπορούν να κρατήσουν επισκέπτες στην πόλη μας.

Έργα και δράσεις όλο το χρόνο που μπορούν να γίνουν στο πάρκο Θεόγνιδος (πευκάκια) βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση αλλά δυστυχώς καθυστερούν παρά πολύ. Η αξιοποίηση της ελαιουργικής σε χώρο κέντρου αγοράς αγροτικών ειδών, μετά την πρόταση του συλλόγου νέων παραγώγων κηπευτικών Μεγάρων, θα δώσει υπεραξία και θα αναβαθμίσει περισσότερο τα παραγόμενα προϊόντα γης και θάλασσας της περιοχής μας.

Και τέλος η επαναλειτουργία της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής με τερματικό σταθμό τα Μέγαρα και όχι στον υπάρχων σταθμό του προαστιακού θα δώσουν νέα πνοή και στο πάρκο Θεόγνιδος (πευκάκια) και στα εμπορικά κέντρα των Μεγάρων και Νέας Περάμου.

Με αυτές τις σκέψεις και με πολλές άλλες που διαρκώς ανακοινώνουμε καλούμε όλες τις νέες και υγιείς δυνάμεις του τόπου μας να δηλώσουν παρόν και μαζί χωρίς στενόμυαλους ιδεαλισμούς να βάλουμε τις βάσεις για την πρόοδο και την ευημερία των όμορφων αλλά πολύ παραμελημένων πόλεων μας»!

Σας ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Όμορφες Πόλεις

Άγγελος Παν. Μακρυγιάννης