Την ετήσια ψυχαγωγική εκδήλωση πραγματοποίησε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της ενορίας Αγίας Παρασκευής Μεγάρων.

Ήταν μια εκδήλωση που είχε ιερό σκοπό καθώς με τα έσοδα που μαζεύτηκαν από τις προσκλήσεις ενισχύθηκε το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο της ενορίας το οποίο κρατάει επί μια δεκαετία τουλάχιστον.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Πατέρας Αλέξανδρος Κουργιαλής που είναι ο μπροστάρης της μεγάλης αυτής προσπάθειας που γίνεται με την «αθόρυβη» συμμετοχή αρκετών συμπολιτών μας αλλά και γυναικών που εθελοντικά προσφέρουν ώστε οι άποροι και αναξιοπαθούντες της περιοχής μας να έχουν κάθε μεσημέρι στο σπίτι τους μια μερίδα φαγητό.

Λαμβάνοντας το λόγο ο Πατέρας Αλέξανδρος στάθηκε στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας τονίζοντας πως ούτε αυτό δεν στάθηκε δυνατό να σταματήσει το έργο που επιτελείται απ’ όλους εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του στους υποστηρικτές της αξιέπαινης αυτής πρωτοβουλίας.

Μίλησε με ιδιαίτερα και θερμά λόγια ευχαριστώντας τον συμπολίτη μας ομογενή εξ Αμερικής κ. Θανάση Δρένη ο οποίος μόλις ενημερώθηκε για τα προβλήματα που προέκυψαν όταν κάποιοι αποφάσισαν να πάρουν από τον Εφημέριο του Ναού το αυτοκίνητο που μετέφερε τα φαγητά στους απόρους (!), έδωσε εντολή για την αγορά νέου αυτοκινήτου, καλύπτοντας με δικά του χρήματα τα έξοδα. 

Επίσης στάθηκε στην στήριξη (ευχαριστώντας τον δημόσια) του δημάρχου Γρ. Σταμούλη ο οποίος έδωσε εντολή άμεσα να καλύπτονται από το δήμο τα έξοδα συντήρησης του αυτοκινήτου αλλά και τα καύσιμα.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον ιδιοκτήτη του συγκροτήματος Le Mirage κ. Γιάννη Μουρτζούκο ο οποίος για ακόμη χρονιά διέθεσε το χώρο για την εκδήλωση εις μνήμη του αείμνηστου πατέρα του Σπύρου Μουρτζούκου.

Τέλος ευχαρίστησε κάθε ανώνυμο συμπολίτη που προσφέρει εθελοντικά την βοήθεια του στην στήριξη του εγχειρήματος ώστε όλοι αυτοί που έχουν την ευθύνη του να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις δυσκολίες των καιρών.

Ακολούθησαν παραδοσιακά τραγούδια από τον κ. Μάνο Κουτσαγγελίδη που συνοδεύονταν από Μεγαρίτες μουσικούς. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρ. Σταμούλης, ο αντιδήμαρχος Κ. Φυλακτός, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΟΛΕ Γ. Κουμπέτσος, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αν. Καλλιάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Γεωργόπουλος, ο πολιτευτής δυτικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Στ. Πουλής, ο πρόεδρος της ΔΗM. ΤΟ Νέας Δημοκρατίας  Γ. Σακελλαρίου με το μέλος Μ. Κακαρίκο και ο ιατρός Σωτ. Πιλίλης.

 

Επιστολή συμπαράστασης απέστειλε ο βουλευτής δυτικής Αττικής Θαν. Μπούρας δηλώνοντας πως θα είναι αρωγός στο φιλανθρωπικό έργο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας της Αγίας Παρασκευής με ευαισθησία στις αξίες και στις ανθρώπινες ανάγκες.