Την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρ. Σταμούλης υπέγραψε με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας την σύμβαση για την αντικατάσταση του οδοφωτισμού με led. Ένα έργο αρκετά σημαντικό και με έκπτωση 36% η οποία επιτεύχθηκε (όπως δήλωσε αποκλειστικά στην Αιχμή ο αντιδήμαρχος Ιερ. Πολυχρόνης) μετά από τροποποιήσεις που έγιναν στη σύμβαση του έργου.

Πριν την επίτευξη της μεγάλης αυτής έκπτωσης, προ διετίας, είχαν τεθεί ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου ενστάσεις από την πλευρά του κ. Γιαν. Πομώνη, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει το έργο υπερκοστολογημένο.

Ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Τώρα» – στενός συνεργάτης του Γ. Μπερδελή, μιλούσε τότε για σύμβαση που υπερβαίνει τον προϋπολογισμό σε σχέση με την αξία του έργου, με τον δήμαρχο να του απαντά χαρακτηριστικά: «είναι παραμύθια αυτά που λέτε κ. Πομώνη».

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης πρόσφατα, επικοινωνήσαμε με τον κ. Πομώνη ζητώντας του ένα σχόλιο για την επίτευξη της μεγάλης έκπτωσης που θα αγγίξει το 40% και θα ωφελήσει το δήμο αλλά και τους δημότες.

«Ευτυχώς για το δήμο που τα παραμύθια έγιναν πραγματικότητα» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Πομώνης απαντώντας έμμεσα στα λεγόμενα προ διετίας του δημάρχου Γρ. Σταμούλη.

Ο έμπειρος δημοτικός σύμβουλος ανέφερε επίσης πως περιμένει στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο να αποσαφηνιστούν κάποια ζητήματα που αφορούν το συγκεκριμένο έργο, τονίζοντας ότι «ο δήμαρχος είναι διαχειριστής των χρημάτων που πληρώνει ο λαός», θυμίζοντας πως τα χρήματα που αφορούν το έργο είναι ανταποδοτικά προς τους πολίτες.