Όπως φαίνεται, δεν έχουν σταματημό τα περιστατικά παραβατικότητας και απειλών στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαμε από συμπολίτες μας που ήταν αυτόπτες μάρτυρες, σήμερα το πρωί (Τρίτη 14 Ιουλίου), τρεις Ρομά με ένα ανήλικο παιδί μαζί τους, αψηφώντας τα μέτρα για το κορονοϊό εισήλθαν στο χώρο του Κέντρου Υγείας χωρίς μάσκες και μη δεχόμενοι τη θερμομέτρηση, ζητώντας άμεσα παιδίατρο.

Τότε το «θερμόμετρο» ανέβηκε, και ο καυγάς ξεκίνησε, μόλις πληροφορήθηκαν ότι παιδίατρος θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας μετά το μεσημέρι.

Οι πληροφορίες φέρουν τον έναν εκ των δύο Ρομά να χειροδικεί στη νοσηλεύτρια αλλά και να προχωρά σε άσεμνες χειρονομίες που προσβάλλουν μια γυναίκα, απειλώντας τόσο το νοσηλευτικό προσωπικό όσο και έναν γιατρό που προσπάθησε «πυροσβεστικά» να εξομαλύνει την κατάσταση.

Πάντως αυτό που πρέπει να προβληματίσει τους υπευθύνους είναι ότι οι «καυγατζήδες» Ρομά παραδέχθηκαν με περίσσιο θράσος (ενώπιον των συμπολιτών μας αλλά και του υπαλληλικού προσωπικού), πως ήταν αυτοί που προκάλεσαν τις φθορές στο κέντρο υγείας τα ξημερώματα της Κυριακής 4 Ιουλίου, σπάζοντας τα κρύσταλλα της κεντρικής πόρτας τρυπώντας το αλουμίνιο και ξηλώνοντας τις καρέκλες που υπήρχαν εξωτερικά.

Το χειρότερο όλων είναι πως απείλησαν το γιατρό που προσπάθησε να εξομαλύνει την κατάσταση, δηλώνοντάς του πως θα επανέλθουν, ανανεώνοντας μάλιστα για το βράδυ το ραντεβού μαζί του!

Απλός θεατής οι αρμόδιες αρχές…

το συγκεκριμένο περιστατικό, για πολλοστή φορά φέρνει στην επιφάνεια τις τραγικές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση ιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά υπάλληλοι στο κέντρο υγείας Μεγάρων καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ακόμη και να θρηνήσουμε θύματα.

Ο φόβος και η αγανάκτηση κυριαρχούν σε όλους και τολμούμε να πούμε πως τελικά οι αρμόδιες αρχές είναι «απλός θεατής».

Δυστυχώς κανείς δεν τολμά να παρέμβει και δεν γνωρίζουμε τους λόγους.

Οι υποσχέσεις (παρουσία ιατρών και δημοσιογράφων κατά την επίσκεψη του υπουργού Βασ. Κικίλια στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων παλαιότερα) των κ.κ. Ροϊλού και Αλεβίζου για μόνιμη φύλαξη από την Αστυνομία , αποδεικνύονται «λόγια του αέρα»!

Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν τα περιστατικά ανομίας τα οποία εκθέτουν πλέον τόσο την ηγεσία των αρμόδιων Υπουργείων (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Υπουργείο Υγείας) όσο και τους διοικούντες την 2η ΔΥΠΕ.

Επιβάλλεται κατά την άποψη μας οι αρχές της περιοχής (μη εξαιρουμένης και της Αστυνομίας), να λάβουν μέτρα επαναφέροντας την φύλαξη από αστυνομικούς στο ειδικό φυλάκιο που υπήρχε παλαιότερα στο Κέντρο Υγείας.

Κύριοι υπεύθυνοι: η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει. Και αυτό διότι όταν θρασύτατα οι θύτες παραδέχονται πως παρανόμησαν, (αν και το απευχόμαστε) θα έρθει η στιγμή που θα θρηνήσουμε θύματα. Και τότε να δούμε ποιος από όλους σας θα αναλάβει την ευθύνη…