Προσεκτικά αλλά δυναμικά ξαναζωντάνεψαν οι παραδόσεις και οι χοροί στη Σύρο το περασμένο Σαββατοκύριακο 2.3.4 Ιουλίου 2021.

Ακόμα μια φορά ο ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΜΕΓΑΡΩΝ  «Αλκάθους & Καρία» εκπροσώπησε την πόλη μας στο 3ο Φεστιβάλ Πολιτισμού «Συριανοπατώ» που διοργάνωσε ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Σύρου « Η Σοφία της Παράδοσης», στο λιμάνι της Ερμούπολης.

Η παρουσία των 42 χορευτών, με τα δρώμενα του γάμου και του εθίμου του Μάη, εντυπωσίασε το κοινό της Σύρου και η ομάδα καταχειροκροτήθηκε τόσο στην παρέλαση, όσο και στη χορευτική δράση του Φεστιβάλ.

Συνοδευόμενοι από την ορχήστρα «Χοροσταλίτες» τόσο στην υποδοχή, όσο και στη διεξαγωγή του Φεστιβάλ όλες οι χορευτικές ομάδες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για το άριστο αποτέλεσμα που βγήκε.

Τα Μέγαρα με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Γιώργο Βαρελά και τον συντονιστή του προγράμματος δρώμενων και χορών κ. Μίλτο Κατρακούλη άφησαν έντονα αποτυπώματα της παράδοσης των Μεγάρων στο Φεστιβάλ. Ένα «πάντρεμα» Μεγάρων – Σαλαμίνας δημιούργησε το όλο σκηνικό της παρουσίας στη Σύρο.

Ο Μάης, η κουλούρα του Μάη, τα κατσουλέρια, τα μαγιάτικα κουλούρια, τα στολισμένα αυγά, τα στέφανα, οι λαμπάδες, οι μπουμπουνιέρες, το ιδιαίτερο στόλισμα της νύφης αλλά και οι μικτοί χοροί Μεγάρων και Σαλαμίνας ενθουσίασαν κοινό και διοργανωτές.

Η αποστολή ολοκληρώθηκε με ένα ατελείωτο γλέντι στο οποίο συμμετείχαν 300 χορευτές από όλες τις ομάδες του Φεστιβάλ.

Και του χρόνου …