Ο Ιούλιος ξεκίνησε με ενδιαφέρουσες και προσεγμένες εκδηλώσεις που προσφέρει η Περιφέρεια Αττικής και στην Δυτική Αττική, τις οποίες μπορούν να απολαύσουν οι πολίτες δωρεάν.

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει την επανεκκίνηση του πολιτισμού και παράλληλα δίνει ζωή σε όλες τις περιοχές της Δυτικής Αττικής, με ψυχαγωγία αλλά και τιμή στην επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Καταρχάς, στο πλαίσιο συνεργασίας με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί τις παραστάσεις των «Ημερών Θεάτρου» της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης στον Δήμο Ελευσίνας.

Ακόμα εντάσσει μοναδικές παραστάσεις στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Επετειακή εκδήλωση «Από την Τουρκοκρατία στον αγώνα για την απελευθέρωση» διοργανώνεται στο εμβληματικό μνημείο το Τείχος της Αγίας Τριάδας στα Μέγαρα στις 24 Ιουλίου.

Η μουσική παράσταση «ΕΓΩ Η ΛΕΓΚΩ», με τη Γεωργία Ζώη και το Γιώργο Σίσκο θα ανέβει στις 14 Ιουλίου στο ανοιχτό θέατρο άλσους Θεόγνιδος στα Πευκάκια στα Μέγαρα.

 


Λ. Κοσμόπουλος: Εκδηλώσεις για όλους τους συμπολίτες για ψυχαγωγία και τιμή στην επέτειο του 1821

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε ότι «Στόχος είναι να πάρουν ζωή με πολιτιστικά δρώμενα, παραστάσεις και συναυλίες οι περιοχές της Δυτικής Αττικής. Σε συνεργασία με τους Δήμους, καταρτίσαμε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων για να πάρουμε ανάσες ψυχαγωγίας, μετά από μια δύσκολη περίοδο που όλοι βιώσαμε. Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας στη Δυτική Αττική να συμμετέχουν στις δωρεάν εκδηλώσεων, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, για να απολαύσουμε όμορφες βραδιές πολιτισμού».

Με συντονισμό του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου και τη συνεργασία των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων και Φυλής, διοργανώνονται οι εκδηλώσεις σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:


Πρόγραμμα εκδηλώσεων Περιφέρειας Αττικής στην Δυτική Αττική

Ημέρες Θεάτρου στο Παλαιό Ελαιουργείο, Ελευσίνα (αναλυτικό πρόγραμμα εδώ)

6/07  Θεατρική παράσταση “Λούκης Λάρας” – στο Παλαιό Ελαιουργείο, Ελευσίνα

7/07  Θεατρική παράσταση “Ο γέρος του Μοριά” – στο Παλαιό Ελαιουργείο, Ελευσίνα

8/07  Θεατρική παράσταση “Ανδρομάχη” – στο Παλαιό Ελαιουργείο, Ελευσίνα

 • 12/07 Μουσική συναυλία με τον Μιχάλη Δημητριάδη – στο θέατρο Άλσους Θεόγνιδος, Μέγαρα
 • 12/07 Θεατρική παράσταση “Ναπολεόντια” – στο Παλαιό Ελαιουργείο, Ελευσίνα
 • 14/07 Θεατρική & μουσική παράσταση “Το χρονικό Δέκα Ημερών – Αϊβαλί 1922” – στο Παλαιό Ελαιουργείο, Ελευσίνα
 • 14/07 Θεατρική παράσταση “Λέγκω” – Θεατράκι Άλσους Θεόγνιδος, Μέγαρα
 • 16/07 Θεατρική παράσταση “Οι Παλαιστές” – στο Παλαιό Ελαιουργείο, Ελευσίνα
 • 16/07 Μουσική συναυλία με τον Φάνη Μπαρμπούνη – Λιμάνι Νέας Περάμου
 • 16/07 Μουσική συναυλία με την Τίνα Τράκου – Πλατεία Δημαρχείου Ασπροπύργου
 • 24/07 Επετειακή εκδήλωση «Από την Τουρκοκρατία στον αγώνα για την απελευθέρωση» – στο εμβληματικό μνημείο « Τείχος της Αγίας Τριάδας» Μέγαρα
 • 25/07 Θεατρική παράσταση “Δον Καμίλο” –  Θεατράκι  Άλσους Θεόγνιδος, Μέγαρα
 • 26/07 Θεατρική παράσταση «Η Ωδή του Παπά» – Ασπρόπυργος
 • 27/07 Μουσική συναυλία με την Μαρία Αναματερού – Πλατεία Δημαρχείου Ασπροπύργου.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται φυσικά και τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Κατά τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας κατά του COVID 19. Ώρα έναρξης: 21:00 Είσοδος δωρεάν.