Με μια λιτή τελετή, πραγματοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης του Δήμου Μεγαρέων. Πρόκειται για τον χώρο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Γ. Σχινά και Σωτ. Δρίτσα στα Μέγαρα, χώρος ο οποίος είναι ιδιοκτησίας ΔΕΗ και ενοικιάστηκε από τον Δήμο Μεγαρέων.

Τον καθιερωμένο Αγιασμό τέλεσε  ο πατέρας Αλέξανδρος Κουργιαλής παρουσία του Δημάρχου Μεγαρέων Γρ. ΣταμούληΑντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, της προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Μεγάρων, αλλά και συμπολιτών που διαμένουν στην συγκεκριμένη γειτονιά, οι οποίοι είχαν βιώσει την κατάσταση που επικρατούσε πολλά χρόνια, καθώς το εγκαταλελειμμένο οικόπεδο αποτελούσε εστία μόλυνσης  στην περιοχή.

Στην σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Γρ. Σταμούλης, ξεκαθάρισε ότι δεν κάνει η διοίκηση εγκαίνια στην πίσσα” επισημαίνοντας ότι εγκαινιάζεται ένας ακόμη χώρος στάθμευσης σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης των Μεγάρων ο οποίος θα διατίθεται δωρεάν στους πολίτες.

Με το έργο αυτό στόχος μας είναι να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες στάθμευσης, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης των Μεγάρων” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το … πρώτο “όχημα” που εισήλθε εντός του νέου χώρου στάθμευσης

Ο κ. Σταμούλης έκανε γνωστό ότι η υλοποίηση του έργου δεν ήταν εύκολη, αποκαλύπτοντας πως αναγκάστηκε  “να βάλει μέσο ακόμη και τον Πρωθυπουργό”, προκειμένου να πειστεί η διοίκηση της ΔΕΗ για να παραχωρήσει το οικόπεδο στο Δήμο Μεγαρέων.

Κλείνοντας αφού ανέφερε ότι θα υπάρχει έλεγχος ώστε οι οδηγοί  να έχουν την δυνατότητα να παρκάρουν ΜΟΝΟ σε 24ωρη βάση (και όχι μόνιμα), ζήτησε από τους γείτονες να προστατεύουν το χώρο, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους εργάστηκαν για να παραδοθεί σήμερα αυτό το έργο στο κοινό αλλά και όλους όσους βοήθησαν κάνοντας δωρεά εργασίες και μηχανήματα.