Αντικρούει  με στοιχεία η διοίκηση του Δήμου τα γραφόμενα από την «Ανεξάρτητη Κίνηση Νέας Περάμου», όπου στην σελίδα που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης – στηριζόμενη σε έγγραφο της ΠΕΔΑ –  τόνιζε ότι «ο Δήμαρχος θέλει να καταργηθεί η κοινότητα Νέας Περάμου»!

Παρουσιάζοντας την ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ του εγγράφου της ΠΕΔΑ, η διοίκηση του Δήμου αποδεικνύει ότι τα στελέχη της «Ανεξάρτητης  Κίνησης  Νέας Περάμου», επικαλέστηκαν το λανθασμένο έγγραφο που κυκλοφόρησε αρχικά στα Μ.Μ.Ε. με σκοπό να κατηγορήσουν το Δήμαρχο.


Η απάντηση έρχεται μέσω του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Μεγαρέων και έχει ως εξής:

«Δημοσιεύτηκε, από αυτούς, που ενώ δεν κάνουν τίποτα για τον τόπο, προσπαθούν να «κλέψουν» το έργο των πολιτικών τους αντιπάλων και να το παρουσιάσουν ως δικό τους, ότι «ο Δήμαρχος θέλει να καταργηθεί η κοινότητα Νέας Περάμου».

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα και πιο αισχρή συκοφαντία από αυτό. Και θα αποδειχθεί παρακάτω με έγγραφα.

Όταν καταρτιζόταν το ΣΧΕΔΙΟ νόμου για την «εκλογή δημοτικών και περιφερειακών αρχών», το οποίο δεν είχαν πάρει χαμπάρι, αυτοί που τάχα ενδιαφέρονται και κόπτονται για την Νέα Πέραμο, ο Δήμαρχος είχε φροντίσει, μαζί με άλλους δύο δήμους, Ωρωπού και Μάντρας, να μην καταργηθούν οι δημοτικές κοινότητες τους, ΑΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ, παρότι αυτό το ΣΧΕΔΙΟ νόμου προέβλεπε την κατάργηση όλων των κοινοτήτων της Αττικής. Απόδειξη αυτού είναι το άρθρο 2, παράγρ. 4 του ΣΧΕΔΙΟΥ νόμου και το οποίο δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει.

Στην προσπάθειά τους, να κατηγορήσουν το Δήμαρχο, επικαλέστηκαν το λανθασμένο έγγραφο της ΠΕΔΑ και αγνόησαν την ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, που είναι το σωστό έγγραφο, με το οποίο εζητείτο από τον υπουργό εσωτερικών, να εξαιρεθούν από την κατάργηση των δημοτικών κοινοτήτων, εκτός των προαναφερθέντων τριών δήμων, δηλαδή και του Δήμου Μεγαρέων και μερικοί άλλοι.

Απόδειξη αυτού είναι το έγγραφο της ΠΕΔΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 500 / 21 – 5 – 2021.

Από τα παραπάνω αποδεικνύεται περίτρανα, ότι ο Δήμαρχος, όχι μόνο δεν θέλει να καταργηθεί η δημοτική κοινότητα της Νέας Περάμου, αλλά και πολύ πριν οποιοσδήποτε και κυρίως αυτοί που υποτίθεται ότι ενδιαφέρονται για τη Νέα Πέραμο, αντιληφθεί την κατάρτιση του ΣΧΕΔΙΟΥ νόμου, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΧΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, κάτι που προβλεπόταν για όλη την Αττική.

Βεβαίως στον ψηφισθέντα πλέον Ν.4804 / 5 – 6 – 2021 εξαιρέθηκαν από την κατάργηση των δημοτικών κοινοτήτων και άλλοι δήμοι, πέραν των τριών, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Μεγαρέων, που υπήρχαν ήδη στο ΣΧΕΔΙΟ νόμου.

Ας έρθει λοιπόν ο οποιοσδήποτε, να αποδείξει με στοιχεία την συνεισφορά του σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια, για να μην καταργηθεί η κοινότητα της Νέας Περάμου βεβαίως και των υπολοίπων κοινοτήτων του Δήμου μας.

Ο σοφός λαός λέει με τα λόγια χτίζω ανώγεια και κατώγεια. Από τέτοιους λογάδες έχουμε χορτάσει».

 

 

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας  & Δημοσίων Σχέσεων