Εξαιτίας των γνωστών καταστάσεων που προέκυψαν με την καταστροφική φωτιά, δεν κατέστη δυνατό να αναφερθούμε εκτενέστερα στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ιατρού Σωτήρη Πιλίλη και στην πρόθεσή του να διεκδικήσει τον Δημαρχιακό Θώκο.

Παρόλα αυτά όμως, δύο εβδομάδες μετά, αποκρυπτογραφώντας όλα όσα γράφτηκαν στις εφημερίδες αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαπιστώνουμε ότι η υποψηφιότητα του κ. Πιλίλη, έχει ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα της τοπικής πολιτικής σκηνής.

Γραφόμενα του τύπου: «άντε επιτέλους», αλλά και ευχές για κάθε επιτυχία, δείχνουν την εμπιστοσύνη του κόσμου σε έναν νέο άνθρωπο.

Αν σε όλα αυτά συμπληρώσουμε και την παραδοχή προσώπων που ανήκουν σε αντίπαλα στρατόπεδα που έκαναν λόγο «για υποψηφιότητα στην οποία δεν βλέπουν κάτι αρνητικό», τότε διαφαίνεται περίτρανα ότι ο ιατρός μόνο με μία λιτή ανακοίνωση, δίχως ακόμη να ανακοινώσει το πρόγραμμα, τις βασικές αρχές του συνδυασμού του, αλλά και ονόματα υποψηφίων του, όχι μόνο κερδίζει έδαφος, αλλά διαβλέπει και πρόσφορο έδαφος για να πετύχει το στόχο του.

Υπάρχει βέβαια και η … άλλη πλευρά, αυτών που για κάποιους λόγους – κυρίως πολιτικούς–  ενοχλήθηκαν.

Λογικό είναι, όταν πρόκειται για μια υποψηφιότητα ενός 37χρονου επιστήμονα, που όπως δείχνουν τα πράγματα όχι μόνο πείθει αλλά και ενοχλεί!

Κάποιοι άλλοι, δηλώνουν πως απλά «πρόκειται για μια δήλωση και τίποτα περισσότερο».

Η αλήθεια όμως είναι μία και η κάθοδός του γεγονός: Ο Σωτ. Πιλίλης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος!