Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρ. Σταμούλης μετά την επίσκεψη, που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου το πρωί,  στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, απέστειλε έγγραφο στον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ κ. Χρήστο Ροϊλό,(αριθμ. Πρωτ: 2920/22.9.2021) με το οποίο αιτείται να εγκριθεί άμεσα η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων ως Κέντρο Αναφοράς covid – 19.

Στο ως άνω έγγραφο ο Δήμαρχος αναφέρει:

«Κύριε Διοικητά…

Σας γνωρίζουμε, ότι τον Μάρτιο του 2020, κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας και με την προοπτική, ότι το Κ.Υ. Μεγάρων θα γίνει κέντρο αναφοράς για τον κορωνοϊό, ο Δήμος δημιούργησε, σε συνεργασία με το Κ.Υ Μεγάρων, εντός του κτιρίου αυτού, χώρο για την υποδοχή και την εξέταση υπόπτων κρουσμάτων κορωνοϊού .

Δυστυχώς όμως το Κ.Υ Μεγάρων δεν συμπεριελήφθη στα κέντρα αναφοράς για τον κορωνοϊό, που ανακοινώθηκαν τότε.

Με το σχετικό, από τις 21 Οκτωβρίου 2020, είχαμε επισημάνει την ανάγκη, όπως το Κ.Υ Μεγάρων γίνει κέντρο αναφοράς για τον κορωνοϊό και να διενεργούνται σε αυτό τα σχετικά τεστ. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, κρίνεται αδήριτη η ανάγκη να ικανοποιηθεί το παραπάνω αίτημα.

Παρακαλούμε, όπως προβείτε στις άμεσες και αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου το Κ.Υ Μεγάρων να γίνει κέντρο αναφοράς για τον Κορονοϊό, για να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες του Δήμου, να κάνουν δωρεάν τα τεστ Κορονοϊού σε αυτό.

Με την βεβαιότητα, ότι θα ικανοποιήσετε, το ταχύτερο δυνατόν, το δίκαιο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»