Με ανάρτηση στο διαδίκτυο και δημοσιεύματα σε μερίδα του τοπικού Τύπου δημοσιοποιήθηκε αναφορά – καταγγελία στην Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως του συμπολίτη κ. Νικολάου Μαυροειδή, γονέα μαθήτριας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων, ο οποίος με εντελώς ανυπόστατες και αστήρικτες κατηγορίες προέβη σε εξώδικη διαμαρτυρία καταγγέλοντας το Δήμο και προσωπικά τον Δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, για την συστέγαση του 4ου  με το 5ο Δημοτικό Σχολείο, που δήθεν έγινε με “παράνομη, παράλογη κι επικίνδυνη απόφαση” της Διοίκησης του Δήμου κι εκ του γεγονότος αυτού έκλεισε το 4ο Δημοτικό Σχολείο λόγω της ύπαρξης κρουσμάτων του Κορωνοϊού προκαλώντας δήθεν “ψυχικό άλγος σε γονείς και μαθητές”.

Ο καταγγέλων προφανώς έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης και παρασύρθηκε ανεξήγητα και αναίτια στην συγκεκριμένη αναφορά – καταγγελία.

Στον  κύριο Μαυροειδή δόθηκε  ήδη  μία σοβαρή απάντηση, για όλα τα παραπάνω από το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων, με την οποία αποδομείται πλήρως όλο το περιεχόμενο των καταγγελιών του στην αναφορά του στην Υπουργό Παιδείας, που μάλιστα ευθέως επιπλέον τον κατηγορούν, για “απόπειρες συκοφαντικής δυσφήμησης και διασποράς ψευδών ειδήσεων”, συνιστώντας του μάλιστα “να είναι πιο προσεκτικός στα δημόσια γραφόμενά του,” τα οποία όπως λένε,“έχουν αντιληφθεί πώς αλλάζουν ανα 24 ώρες, αρκούν όμως να δημιουργήσουν αναστάτωση κι εσφαλμένες εντυπώσεις στους μη γνωρίζοντες συμπολίτες μας ή τους θεσμικούς παράγοντες”.

Για αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας και μόνον αναφέρουμε τα παρακάτω:

 • Είναι ΨΕΜΑ, ότι η συστέγαση των Σχολείων έγινε με παράνομη, παράλογη και επικίνδυνη απόφαση της Διοίκησης του Δήμου.
 • Η αλήθεια είναι, ότι η συστέγαση έγινε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 • Είναι ΨΕΜΑ ότι η συστέγαση των μαθητών των δύο Δημοτικών Σχολείων 4ου και 5ου έγινε ερήμην της πλειοψηφίας των Γονέων και Κηδεμόνων.
 • Η αλήθεια είναι ότι αποφασίστηκε όχι με μία αλλά με δύο Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου Γονέων, μία Εκτακτη στις 2 Σεπτεμβρίου 2019 και μία Τακτική στις 28 Φεβρουαρίου 2020, τα Πρακτικά των οποίων μπορείτε να τα ζητήσετε και να τα μελετήσετε.
 • Είναι ΨΕΜΑ, ότι συστεγάζονται εξακόσιοι (600) μαθητές, όταν λειτουργούν φυσικά τα Σχολεία.
 • Η αλήθεια είναι ότι το σύνολο των μαθητών είναι τριακόσιοι ενενήντα τρείς (393).
 • Είναι ΨΕΜΑ, ότι έχετε μαζέψει πάνω από διακόσιες υπογραφές από γονείς του 4ου Δημοτικού Σχολείου, που συμφωνούν δήθεν με τις απόψεις σας, όταν το σύνολο των μαθητών, που συστεγάζονται είναι μόλις εκατόν πενήντα τρείς(153).
 • Είναι ΨΕΜΑ, ότι το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων έκλεισε λόγω κρουσμάτων Κορωνοϊού.
 • Η αλήθεια είναι ότι ποτέ ΔΕΝ έκλεισε τμήμα ή ολόκληρο το Σχολείo, γιατί απλά ΔΕΝ υπήρξε κανένα διαπιστωμένο κρούσμα Covid– 19, σε μαθητή ή σε εκπαιδευτικό. Αυτή και μόνο η αναφορά σας ως ψευδής, που αναφέρεται στην μετάδοση του Κορωνοϊού, γνωρίζετε ότι είναι ποινικά κολάσιμη;

(Γι αυτό το ζήτημα οι Νομικοί σας Σύμβουλοι παρέλειψαν ή ξέχασαν να σας ενημερώσουν;).

 • Είναι ΨΕΜΑ κ. Μαυροειδή ότι τάχα η μεταφορά δύο αιθουσών προκατ, που μάλιστα “δεν ήσαν και κατάλληλες”  κόστισαν δεκαοκτώ χιλιάδες (18.000) Ευρώ.
 • Η αλήθεια είναι ότι και κατάλληλες ήσαν και η μεταφορά τους (σε αυτήν αναφέρεστε) κόστισε μόλις δύο χιλιάδες τριακόσια  πενήντα έξη (2.356) Ευρώ μαζί με το ΦΠΑ !!!

Είναι γνωστό, ότι ο Δήμος έκανε, κάνει και θα κάνει, ότι πρέπει για την σωστή λειτουργία των Σχολείων όλων των βαθμίδων στην περιοχή μας τηρώντας τις οδηγίες και τα μέτρα, που χρειάζονται για την διασφάλιση της υγείας των μαθητών και των διδασκόντων από την απειλή της πανδημίας του Κορωνοϊού και φροντίζει, για την οριστική επίλυση του προβλήματος στέγασης των μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων με την ανέγερση νέου κτιρίου.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων