Πολλά ήταν τα ερωτήματα και οι απορίες που είχαν συμπολίτες που σκοπεύουν να μεταβιβάσουν ακίνητα, καθώς φημολογούνταν ότι απαιτούνταν εξαρτημένο τοπογραφικό σε ακίνητα εντός σχεδίου όπου έχει γίνει σύσταση οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας ή έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια.

Για να υπάρξει  ξεκάθαρη άποψη από ”επίσημα χείλη”, ο συμπολίτης μας Μηχανικός κ. Αναστάσιος Μουστάκας απεύθυνε αίτημα στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος. 

Με μια απάντηση  στις 10/2/2021 το Υπουργείο Περιβάλλοντος έβαλε τέλος στις αμφιβολίες πολλών εμπλεκομένων  στην περιοχή μας, στις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Με το 85733/2501 έγγραφο της η υπηρεσία μας παραπέμπει στις διατάξεις της παρ. 5 αρ. 83 ν 4495/17 καθώς και την Εγκ 2 /19 όπου αναφέρουν ανάμεσα σε άλλα ότι ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ το ανωτέρω (εξαρτημένο) τοπογραφικό σε ακίνητα εντός σχεδίου όπου έχει γίνει σύσταση οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας ή έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια.

Επίσης σε ακίνητα εντός σχεδίου και έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμογής (στην περιοχή μας η επέκταση Μεγάρων και η Κινέττα). Τέλος σε ακίνητα εκτός σχεδίου μη άρτια και μη οικοδομήσιμα σύμφωνα με τον τίτλο, που έχει εφαρμογή στην περιοχή μας στις αμέτρητες μικρές ιδιοκτησίες.