Άμεση ήταν η αντίδραση του Αντιδημάρχου Διεθνών Σχέσεων & Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ελευσίνας κ. Δ. Παπαγιάνναρου, όταν διαπίστωσε ότι στην λίστα των 25 σημείων υψηλού Πολιτιστικού & Ιστορικού ενδιαφέροντος που εντάχθηκαν σε πρόγραμμα, βάσει του οποίου παρέχεται δωρεάν WiFi στους επισκέπτες των χώρων αυτών, δεν συγκαταλέγεται ο Αρχαιολογικός Χώρος & το Μουσείο Ελευσίνας.

Ο Αντιδήμαρχος που ενημερώθηκε το απόγευμα της 11ης Ιανουαρίου από το την επίσημη σελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού στο Facebook, θεωρώντας  δεδομένο πως σε δράσεις σαν και αυτή, η Ελευσίνα πρέπει να αντιμετωπίζεται με βάση την Ιστορική αλλά και Πολιτιστική της βαρύτητα, την επομένη, ημέρα, απέστειλε την παρακάτω επιστολή στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής «για την από κοινού διεκδίκηση», με σκοπό την ένταξη του Αρχαιολογικού Χώρου & Μουσείου της Ελευσίνας στο πρόγραμμα.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμες κυρίες / αξιότιμοι κύριοι,

Ενημερωθήκαμε από την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού σχετικά με το πρόγραμμα χορηγίας σε είδος από όμιλο τηλεπικοινωνιών, βάσει του οποίου παρέχεται δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, στους επισκέπτες 25 σημείων υψηλού Πολιτιστικού & Ιστορικού ενδιαφέροντος, έπειτα από επιλογή του Υπουργείου.

Με λύπη μας διαπιστώσαμε την απουσία του Αρχαιολογικού Χώρου & Μουσείου Ελευσίνας από το πρόγραμμα.

Η σπουδαιότητα του χώρου και ο τίτλος της πόλης ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023, επιβάλλουν την ένταξη του Αρχαιολογικού Χώρου & Μουσείου Ελευσίνας στο προαναφερθέν πρόγραμμα.

Παρακαλούμε πολύ για τις ενέργειες σας, με σκοπό την από κοινού μας παρέμβαση στο Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, ώστε να υπάρξει άμεσα σχετικό αποτέλεσμα.

Στη διάθεση σας,

Παπαγιάνναρος Δημήτρης

Αντιδήμαρχος Διεθνών Σχέσεων & Τουριστικής Ανάπτυξης