Η δημοτική αρχή Ελευσίνας έστω και καθυστερημένα κάλεσε σήμερα σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, κάτι που η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε ζητήσει εδώ και μία εβδομάδα, αίτημα που απορρίφθηκε!

Έστω και τώρα, το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας είναι ανάγκη να πάρει απόφαση για όσα είναι αναγκαία για την προστασία της υγείας του λαού της Ελευσίνας.

Με βάση αυτά, η «Λαϊκή Συσπείρωση» προτείνει να μπει στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, προς ψήφιση και να παρθεί απόφαση, η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και του λαού της Δυτικής Αττικής.

Είναι κρίσιμο, οι δήμοι που είναι στο επίκεντρο της πανδημίας, να τοποθετηθούν ενιαία και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα που θα έπρεπε να έχουν γίνει σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας.

Παραθέτουμε ολόκληρη την απόφαση:

Άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής του λαού από την πανδημία Covid19

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν ανακοινώσεις των επιστημόνων για μεγάλη διασπορά του ιού στη Δυτική Αττική και στο Δήμο μας ειδικότερα.

Η στάση της κυβέρνησης, η ανεπάρκεια ουσιαστικών μέτρων προστασίας από την πανδημία σε κρίσιμους χώρους αλλά και η απουσία κρατικών υπηρεσιών που τώρα είναι αναγκαίες για την προστασία της δημόσιας υγείας, μας γεμίζουν ανησυχία.

Ζητάμε:

  • Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι αρμόδιες κρατικές ελεγκτικές υπηρεσίες και να διενεργούν συχνούς ελέγχους στους μεγάλους χώρους δουλειάς για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας των εργαζομένων, αλλά και όλων των αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση που υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα. Σε κάθε περίπτωση να εξασφαλίζονται όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων που νοσούν καθώς δεν μπορεί να αποτελεί ατομική ευθύνη σε συνθήκες μάλιστα έξαρσης της πανδημίας.
  • Η κυβέρνηση να στείλει τώρα συνεργεία για μαζικά δωρεάν τεστ των δημοτών, ιδιαίτερα σε μαζικούς χώρους εργασίας.
  • Να ενισχυθεί τώρα το συγκοινωνιακό δίκτυο της περιοχής ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Στους μεγάλους χώρους δουλειάς με ευθύνη της εργοδοσίας να παρθούν μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από τη δουλειά, με ταυτόχρονη παροχή μέσων ατομικής προστασίας.
  • Να ενισχυθεί αποφασιστικά το Θριάσιο Νοσοκομείο που καλύπτει εκατοντάδες χιλιάδες πληθυσμού που ζει ή εργάζεται στο Δήμο μας και την ευρύτερη περιοχή. Με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και την παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας και τεχνολογικού εξοπλισμού. Αντίστοιχα να ενισχυθούν τώρα όλες οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να γίνει πραγματική και άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.
  • Ειδική φροντίδα για τις πιο ευάλωτες ομάδες της περιοχής, οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες και Ρομά με ειδικά ενημερωτικά – διαγνωστικά συνεργεία στις περιοχές που κατοικούν και στους χώρους που συχνάζουν».