«Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τη Δυτική Αττική, με 285 ενεργά κρούσματα και 784 στενές επαφές και επικίνδυνα αυξητικές τάσεις». Με αυτή την φράση ξεκίνησε την ενημέρωσή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος όσον αφορά την έξαρση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Κοσμόπουλος γνωστοποίησε τα εξής:

«Στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέα με τη συμμετοχή των Δημάρχων Δήμων της Δυτικής Αττικής, ο Υφυπουργός μας ζήτησε προτάσεις για τήρηση των μέτρων σε συγκεκριμένες εστίες, περιοχές και ευπαθείς ομάδες.

Οφείλουμε όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας. Μένουμε στο σπίτι, αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις, φοράμε μάσκες. Αν εμφανίσουμε συμπτώματα, μπαίνουμε σε καραντίνα, ενημερώνουμε τον ΕΟΔΥ.

Κλείνοντας  ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος  σημείωσε: «Είμαστε σε εγρήγορση για να αποφύγουμε περαιτέρω εξάπλωση. Με έκκληση του Υφυπουργού Ν. Χαρδαλιά και του Καθηγητή Σ. Τσιόδρα, προχωράμε σε ενέργειες. Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτ. Αττικής θα εντείνουν τους ελέγχους τις επόμενες ημέρες, με τη συμμετοχή επιπλέον προσωπικού από διοικητικές υπηρεσίες.

Όπως έχει επισημάνει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και στην Ένωση Περιφερειών ως υπεύθυνος υγείας, προέχει ο τομέας της πρόληψης, με βάρος στις διαδικασίες ιχνηλάτησης.

Μένουμε στο σπίτι, αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις, φοράμε μάσκες. Αν εμφανίσουμε συμπτώματα, μπαίνουμε σε καραντίνα, ενημερώνουμε τον ΕΟΔΥ.

Δεν εφησυχάζουμε, τηρούμε τα μέτρα για να είμαστε ασφαλείς».