Για μια ακόμη φορά τα προ ημερησίας θέματα επικέντρωσαν το ενδιαφέρον όλων όσων παρακολούθησαν την τηλεδιάσκεψη του δημοτικού συμβουλίου της  20ης Οκτωβρίου.

Αρχικά το λόγο πήρε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέο Ξεκίνημα» κ. Γ. Κουμπέτσος, βάζοντας ένα θέμα που απασχολεί τους κατοίκους της Νέας Περάμου, αυτό των συνδέσεων με την αποχέτευση.

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης ζήτησε από την διοίκηση να ενημερώσει τον κόσμο αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για τις συνδέσεις ή αν δεν υπάρχει αυτό, να κάνει γνωστές τις προθέσεις της για τις συνδέσεις.

Το δεύτερο θέμα που έθεσε, προέκυψε από την συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα ο δήμαρχος Γρ. Σταμούλης στο ειδησεογραφικό μέσο in.gr στεκόμενος στο κομμάτι που αναφέρονταν στην ανάπτυξη του τουρισμού και ειδικά του ιαματικού τουρισμού με την ανάδειξη του υγροβιότοπου του Βουρκαρίου σε συνεργασία με το ΙΓΜΕ, αφού σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις. Ο κ. Κουμπέτσος ρώτησε το δήμαρχο πώς φαντάζεται ότι μπορεί να προχωρήσει αυτή η δραστηριότητα, γνωστοποιώντας πως στο συγκεκριμένο σημείο τα αποτελέσματα των μετρήσεων είναι ενθαρρυντικά.

Ποιες υποδομές θα γίνουν; Τι έχετε προβλέψει στο Γ.Π.Σ.;

«Έχουμε καλές θάλασσες στην περιοχή μας έχουμε και καλά ιαματικά – λασπόλουτρα με άριστους δείκτες που μπορούν να προσελκύσουν χιλιάδες κόσμου και να δώσουν εργασία σε εκατοντάδες συμπολίτες μας. Ποιες υποδομές θα γίνουν; Τι έχετε προβλέψει στο Γ.Π.Σ. για την συγκεκριμένη περιοχή;» ρώτησε σχετικά ο κ. Κουμπέτσος αφήνοντας να εννοηθεί ότι για να αναδειχθεί ο ιαματικός τουρισμός στην περιοχή του Βουρκαρίου χρειάζονται πάνω απ’ όλα υποδομές. Επεσήμανε δε πως η διοίκηση πρέπει να ξεκαθαρίσει τι σκοπό έχει για την περιοχή προτείνοντας στη διοίκηση συγκεκριμένο πλάνο με την πρόσληψη ειδικού συμβούλου.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της αντιδημάρχου κ. Ελ. Ρήγα (η οποία είναι και διευθύντρια στο 3ο Γυμνάσιο Μεγάρων) που τοποθέτησε πλέξι γκλας στο σχολείο για την προστασία των παιδιών από το covid-19. Με αφορμή την κίνηση αυτή, (την οποία ο κ. Κουμπέτσος χαρακτήρισε θετική), ρώτησε για ποιο λόγο να μην τοποθετηθούν προστατευτικά πλέξι γκλας και στα υπόλοιπα σχολεία των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.


Δριμεία κριτική από τον Κλ. Βαρελά

Δριμεία κριτική στον κ. Σταμούλη με αφορμή την συνέντευξη του στο διαδικτυακό μέσο in.gr, άσκησε με την σειρά του ο κ. Κλεάνθης Βαρελάς τονίζοντας ότι πρόκειται για συνέντευξη στην οποία ο δήμαρχος «κινήθηκε στη σφαίρα της φαντασίας» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο κ. Βαρελάς αιτιολογώντας την άποψη του στάθηκε ιδιαίτερα στα λεγόμενα του δημάρχου περί αστικής κινητικότητας στο δήμο με στόλο ποδηλάτων και την δημιουργία συνθηκών κατά την περίοδο της καραντίνας ώστε όλοι οι πολίτες να κινούνται με ασφάλεια είτε πεζοί είτε με ποδήλατα.

Επίσης τόνισε πως ο δήμαρχος μιλάει για αστικό πράσινο, το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Βαρελά, δεν υπάρχει πουθενά, αλλά και για τουριστική ανάπτυξη τη στιγμή που όπως είπε, τα τελευταία έξι χρόνια δεν έχει γίνει πάνω από μία συνεδρίαση της επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης. Δράττοντας την ευκαιρία, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί με Όραμα» ρώτησε: «Για ποια τουριστική ανάπτυξη μιλάμε; Για αυτήν της μίας ώρας όπου ο επισκέπτης κάνει το μπάνιο του στη Βαρέα;», χαρακτηρίζοντας τη συνέντευξη ως συνέντευξη σκοπιμότητας η οποία δεν απεικονίζει την πραγματικότητα στο δήμο.

Στο προσκήνιο ξανά το καλώδιο…

Το καλώδιο υπερυψηλής τάσης ήταν το επόμενο θέμα που έθεσε ο κ. Βαρελάς. Αφορμή για αυτό ήταν η παρουσία στην Πάχη του ερευνητικού πλοίου, με τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης να θέτει τρία ζητήματα. Στο πρώτο επεσήμανε πως δεν πρέπει να γίνει καμία ενέργεια από τον δήμο (αδειοδοτήσεις κλπ) εάν δεν τελεσιδικήσει η προσφυγή στο ΣτΕ, στο δεύτερο πρότεινε στο δήμο να ερευνήσει εάν έχει γίνει δουλεία στην περιοχή και στο τρίτο γνωστοποίησε πως πρόκειται για πλοίο τουρκικής υποστήριξης επισημαίνοντας πως σε αυτή την περίπτωση τίθεται ακόμη και εθνικό θέμα.

Στον επίλογο του ο κ. Βαρελάς αναφέρθηκε στην αγωνία που επικρατεί σε κατοίκους της περιοχής Παλιοβορό οι οποίοι αν και επιθυμούν να συνδεθούν με το δίκτυο της ΔΕΥΑΜ αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Μάλιστα αναφέρθηκε και σε κάποια έγγραφα που έχουν σταλεί από την επιτροπή αγώνα για το συγκεκριμένο θέμα στο δήμαρχο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι γνώστης του προβλήματος.


Αντ. Χοροζάνης: Τα έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας προηγούνται του τουρισμού

Ακολούθως το λόγο πήρε ο Αντ. Χοροζάνης όπου και αυτός αναφέρθηκε στη συνέντευξη του δημάρχου στο in.gr λέγοντας ότι αυτή έγινε για να σχολιαστεί πολυποίκιλα. Μάλιστα στάθηκε στην αναφορά του κ. Σταμούλη στο τομέα της υγείας όπου ο δήμαρχος είπε ότι όλα λειτουργούν καλά, τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν σε ένα δήμο με υποστελεχωμένο το κέντρο υγείας, με ελλείψεις ιατρών, όλα να λειτουργούν καλά.

Ο κ. Χοροζάνης στηρίχθηκε ιδιαίτερα σε αυτά που πρότεινε πρόσφατα η «Λαϊκή Συσπείρωση» όσον αφορά την πανδημία, θυμίζοντας πως στις προτάσεις ήταν η πραγματοποίηση τεστ covid αλλά και τεστ ιχνηλάτησης δωρεάν σε όλα τα σχολεία χωρίς μέχρι σήμερα να έχει πάρει κάποια επίσημη απάντηση από τον δήμο.

Όπως είπε από την συνέντευξη του δήμου προκύπτουν πολλά ερωτήματα κυρίως για τα μεγάλα έργα τα οποία κατ’ αυτόν προηγούνται του τουρισμού, όπως για παράδειγμα τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας αλλά και τα έργα αντισεισμικής προστασίας. Τέλος ζήτησε να γίνουν γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους δεν δίνονται έγκαιρα τα χρήματα στα σχολεία.


 Σπ. Νικολάου: Προκαλεί απορίες το ερωτηματολόγιο των Πανεπιστημίων

Μετά τους επικεφαλής τοποθετήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι με τον κ. Σπ. Νικολάου να κάνει την αρχή απορώντας με την εμμονή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου αλλά και του δημάρχου να γίνονται τα δημοτικά συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη και όχι δια ζώσης με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Το πιο σημαντικό θέμα που τέθηκε από τον κ. Νικολάου αφορούσε τη δομή μεταναστών. Αφορμή ήταν ένα ερωτηματολόγιο πανεπιστημίων το οποίο δόθηκε στους δημοτικούς συμβούλους από τις απαντήσεις του οποίου φαίνεται ποια δημοτικά συμβούλια είναι επιρρεπή στα αντισταθμιστικά. Ο κ. Νικολάου αναρωτήθηκε σχετικά: «Γιατί μας βάζουν σε τέτοια διαδικασία; Για να μας φέρουν δομές με σκοπό να πάρει ο δήμος μας κάποια χρήματα την στιγμή που έγινε κοινός αγώνας για να μην δημιουργηθεί δομή μεταναστών και προσφύγων στη Νέα Πέραμο;». ερώτημα αρκετά σημαντικό που προκαλεί απορίες.


Γ. Στρατούρης: Η διοίκηση δεν έχει δώσει λύση στο πρόβλημα της ασφάλειας

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Στρατούρης χαρακτήρισε το δημοτικό συμβούλιο «παρωδία» αναφερόμενος κυρίως στην μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, την στιγμή που υπάρχουν εντολές από το υπουργείο εσωτερικών για συνεδριάσεις δια ζώσης με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Το πρώτο θέμα που σχολίασε ο κ. Στρατούρης αφορούσε τις συνδέσεις στη Νέα Πέραμο με τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης να καταγγέλλει πως ενώ μια μερίδα ανθρώπων έχει πληρώσει αρκετά χρήματα για να συνδεθεί εντούτοις η διοίκηση του δήμου με αυτά τα χρήματα συνέδεσε δικούς της ανθρώπους.

Το δεύτερο θέμα που έθεσε ο κ. Στρατούρης ήταν αυτό της ασφάλειας του δήμου Μεγαρέων, πρόβλημα που αποτέλεσε σημαία της διοίκησης προεκλογικά.

Ο Γ. Στρατούρης κατήγγειλε πως η διοίκηση μέχρι σήμερα δεν έχει προσφέρει τίποτα για να δώσει λύση στο πρόβλημα, αναφερόμενος στα γεγονότα που έλαβαν χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στην εθνική οδό, όπου για πρώτη φορά μειονοτικές ομάδες έβαλαν κατά του κράτους. Ο κ. Στρατούρης με αφορμή τα τραγικά γεγονότα, επέρριψε ευθύνες στην διοίκηση του δήμου κατηγορώντας την πως δεν συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο όπου παρουσία φορέων και βουλευτών ομόφωνα να ζητηθεί περισσότερη αστυνόμευση όπως επιβάλλεται πλέον.

Το τρίτο θέμα αφορούσε την κατάσταση που επικρατεί στο 5ο Δημοτικό σχολείο Μεγάρων όπου με απόφαση της διοίκησης του δήμου (κατά τα λεγόμενα του κ. Στρατούρη) έχουν στοιβαχθεί 500 παιδιά, με το δημοτικό σύμβουλο να αφήνει αιχμές κατά του δημάρχου τονίζοντας πως ενώ ο ίδιος λαμβάνει προφυλάξεις ακόμη και για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εντούτοις αποδέχεται την κατάσταση που επικρατεί στο εν λόγω σχολικό συγκρότημα.


Παν. Μαργέτης: Γιατί καταστράφηκαν δρόμοι που είχαν ασφαλτοστρωθεί;

Στην ασφαλτόστρωση συγκεκριμένων δρόμων κοντά στο στάδιο (οδός Γυμναστηρίου κτλ) στάθηκε ο Παν. Μαργέτης θυμίζοντας πως οι συγκεκριμένοι δρόμοι μετά από διάνοιξη που είχε γίνει παρέμεναν χωματόδρομοι.

Ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης κατήγγειλε πως ενώ έγινε η ασφαλτόστρωση από τον δήμο, οι ίδιοι δρόμοι τρεις μήνες μετά, καταστράφηκαν από την ΔΕΥΑΜ για να γίνει η σύνδεση με την αποχέτευση με τον κ. Μαργέτη να μην μπορεί να κατανοήσει με ποια λογική να μην μπορεί ο δήμος να συντονίσει τις υπηρεσίες του ώστε να γίνει η σύνδεση της αποχέτευσης πριν τις ασφαλτοστρώσεις.

«Ο κ. Σταμούλης όταν εμείς ήμασταν στην διοίκηση, μας είχε εγκαλέσει πολλές φορές να απολογηθούμε γιατί η ΔΕΗ ή ο ΟΤΕ κατέστρεφαν μια άσφαλτο (υπηρεσίες του κράτους που δεν μπορεί να συντονίσει ο δήμος) και σήμερα καταστρέφει ασφαλτοστρώσεις που ήταν αναγκαίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαργέτης.


Δημ. Γεωργακής: Υποβόσκουν κρίσεις και κίνδυνοι που δεν συζητούνται καν…

Ακολούθως το λόγο πήρε ο Δημ. Γεωργακής τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή στα Μέγαρα υποβόσκουν κρίσεις και κίνδυνοι τους οποίους το δημοτικό συμβούλιο όχι μόνο δεν συζητά, αλλά και δεν κάνει καν το κόπο να ψάξει τα δεδομένα για να βρει λύσεις.

Ένας από τους κινδύνους προέρχεται από το ερωτηματολόγιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το οποίο επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα της δομής το οποίο όλοι θεωρούσαν λυμένο. «Όμως απ’ ότι φαίνεται μέσα από τη δομή του ερωτηματολογίου το θέμα μόνο λυμένο δεν είναι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργακής προβλέποντας πως ο δήμος θα βρει το πρόβλημα αυτό μπροστά του. γι’ αυτό πρότεινε στο δήμαρχο να ξεκινήσει έναν δημόσιο διάλογο ώστε δημοτικοί σύμβουλοι, φορείς και επιτροπή αγώνα να δουν ξανά το θέμα σε άλλη βάση.

Η δεύτερη κρίση που υφίστανται τα Μέγαρα (κατά τον κ. Γεωργακή) είναι η κρίση στη παιδεία. Αιτία τα δύο σχολεία που έχουν ενωθεί αλλά και η άρνηση του δήμου να βρει άλλη λύση πλησίον του 4ου Δημοτικού σχολείου, κάνοντας λόγο «υγειονομική βόμβα» με το συνωστισμό τόσων παιδιών σε ένα σχολικό συγκρότημα.

Ένας τρίτος κίνδυνος είναι το «σοκ στο ποτήρι μας με νιτρικά», αφού σύμφωνα με μελέτες στη νιτρορύπανση του νερού αναφέρονται και τα Μέγαρα. Άλλος κίνδυνος σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» είναι αυτός των κατολισθήσεων όπου το πρώτο λόγο στο χάρτη έχουν το Αλεποχώρι και η Κακιά Σκάλα.

Ο κ. Γεωργακής ανέφερε πως όλα αυτά τα θέματα δεν συζητούνται καθόλου από το δημοτικό συμβούλιο, αλλά συζητούνται θέματα ήσσονος σημασίας, ζητώντας από τον δήμαρχο τα θέματα που προανέφερε να συζητηθούν ξεχωριστά σε δημοτικά συμβούλια αφού πρόκειται για θέματα που κρύβουν τεράστιους κινδύνους για την καθημερινότητα των πολιτών.


Στ. Φρυγανάς: Προτάσεις για την δημιουργία «πυλώνα πολιτισμού»

Δύο προτάσεις προς το δήμαρχο έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Φρυγανάς. Ο κ. Φρυγανάς ζήτησε να γίνει πρόταση απαλλοτρίωσης προς στις οικογένειες Ρούσση και Καστάνη ώστε σε αυτά τα σημεία να δημιουργηθεί ένας «πυλώνας πολιτισμού» κάτι που λείπει από τον δήμο μας.

Η δεύτερη πρόταση αφορούσε το δρόμο από το Φόρο έως και τη Νέα Πέραμο με τον κ. Φρυγανά να κάνει λόγο για έναν δρόμο επικίνδυνο με πολλά ατυχήματα σε καθημερινή βάση, με έλλειψη φωτισμού, με κακή ποιότητα οδοστρώματος. Ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «Τώρα» πρότεινε στο δήμαρχο να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να μπει ένα τέλος στην τραγική αυτή κατάσταση για να αποφευχθούν τα χειρότερα.


Δημ. Δάλλας: Νόμιζα ότι ζω στο Παρίσι…

Στην συνέντευξη του δημάρχου στο in.gr αναφέρθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημ. Δάλλας. «Μετά την συνέντευξη νόμιζα ότι ζω στο Παρίσι. Όμως μόνο στο Παρίσι δεν είμαστε» δήλωσε χαρακτηριστικά. Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί σε κάποια προβλήματα που παραμένουν μετά από έργα που έγιναν, όπως η κατασκευή της παιδικής χαράς στη Πάχη όπου τα μπάζα είναι πεταμένα έξω από την παιδική χαρά πριν από το καλοκαίρι. Επίσης γνωστοποίησε πως και πάλι στην Πάχη υπάρχει διαρροή νερού μπροστά από μαγαζί εστίασης, βλάβη η οποία ενώ είναι γνωστή στη ΔΕΥΑΜ, ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί. Μιλώντας για τη Νέα Πέραμο ο κ. Δάλλας αναφέρθηκε στο υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στην πόλη, θυμίζοντας ότι ο κ. Σταμούλης είχε δεσμευθεί ως μέτρο πίεσης τότε, ο δήμος να αποσύρει τους λογαριασμούς του από την Εθνική τράπεζα, κάτι που (σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Δάλλα) δεν έγινε.


Οι συνδέσεις, οι ασφαλτοστρώσεις και το ΣτΕ στην ατζέντα Πομώνη

Στο θέμα της αποχέτευσης της Νέας Περάμου αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Γιαν. Πομώνης. Όπως είπε, 10 χρόνια δεν έχουν καταφέρει δύο διοικήσεις να προχωρήσουν σε συνδέσεις.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Τώρα» έχοντας μιλήσει με τον αντιδήμαρχο κ. Σπ. Κορώση, θύμισε ότι τον Μάιο με βάση το νομοσχέδιο για το περιβάλλον προβλέπεται να χρηματοδοτούνται οι συμβάσεις επειδή κυρίως η ανατολική Αττική θα μπει στο παιχνίδι.

Ο κ. Πομώνης τόνισε πως θα πρέπει να γίνουν τα αιτήματα χρηματοδότησης ώστε αυτοί που δεν έχουν ακόμη συνδεθεί, να μην πληρώσουν. Όσον αφορά δε αυτούς που έχουν ήδη πληρώσει, πρέπει ο δήμος να βρει έναν τρόπο αντισταθμιστικό να τους επιστραφούν όχι τα χρήματα αλλά να γίνει ανταπόδοση έργου.

Όσον αφορά τις ασφαλτοστρώσεις ο κ. Πομώνης απευθυνόμενος στο δήμαρχο είπε πως δεν έχει ξεχάσει την έκπτωση του 14%, επισημαίνοντας ότι θα έρθει η στιγμή που ο κ. Σταμούλης θα πρέπει να απαντήσει στο δημοτικό συμβούλιο και στους πολίτες ποιοι δρόμοι εκτός της σύμβασης, αξίας 1εκ.ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ, ασφαλτοστρώθηκαν από τον ανάδοχο εργολάβο. «Ξέρετε η μνήμη ελέφαντα τουλάχιστον με χαρακτηρίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πομώνης περιμένοντας τις απαντήσεις του δημάρχου.

Μιλώντας για την περίπτωση του καλωδίου υπερυψηλής τάσης ο κ. Πομώνης θύμισε ότι στις 15 Σεπτεμβρίου ο δήμος Μεγαρέων μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κατέθεσε μια προσφυγή στο ΣτΕ, όμως (όπως είπε ο κ. Πομώνης) αντί η διοίκηση να εκδώσει δελτίο τύπου για να ενημερώσει τους πολίτες ότι αυτή η πράξη είναι πράξη που στηρίζεται σε κάποιες βασικές παραμέτρους, το αποσιωποίησε. Και – όπως τόνισε – βγαίνουν δελτία τύπου για γεγονότα που δεν αφορούν κανέναν ή για να κατηγορούνται οι πολιτικοί αντίπαλοι της διοίκησης. Απευθυνόμενος προσωπικά στο δήμαρχο ανέφερε: «Βγάλατε δελτίο τύπου και γράψατε ότι «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης». δηλαδή μας είπατε κλέφτες. Ξέρετε κύριε δήμαρχε στη πολιτική ποιοι είναι κλέφτες; Είναι αυτοί που κάνουν κλειστές διαδικασίες αναθέσεων έργων και οδηγούν τις εκπτώσεις στο 14%. Είναι αυτοί που κάνουν συμπληρωματικές συμβάσεις, είναι αυτοί που καλούν τους πολίτες να πληρώσουν υπερκοστολογημένους προϋπολογισμούς έργων (φώτα κλπ). γι’ αυτούς ισχύει το γνωμικό «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Εμείς κ. δήμαρχε είμαστε νοικοκυραίοι και το έχουμε αποδείξει πολλά χρόνια. Κοιτάξτε κ. δήμαρχε να αποδείξετε και εσείς το ίδιο και να μην διασπείρετε χαρακτηρισμούς σε δημοτικές παρατάξεις και δημοτικούς συμβούλους περί κλεφτών. Γιατί αν αρχίσουμε αυτό το παιχνίδι δεν θα καταλήξουμε πουθενά. και κυρίως δεν θα παράγουμε κανένα αποτέλεσμα. Ζητήστε λοιπόν συγνώμη, έστω και καθυστερημένα για το χαρακτηρισμό κλέφτες προς τους δημοτικούς συμβούλους, επειδή κάποιοι (δυο, τρεις) δεν μπορούσαν να συνδεθούν για να συμμετέχουν στην τηλεδιάσκεψη».


Οι απαντήσεις του δημάρχου Γρ. Σταμούλη 

 «Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια και μάλιστα όταν είστε στον ίδιο συνδυασμό». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την τοποθέτηση του ο δήμαρχος κ. Γρ. Σταμούλης, απαντώντας στα στελέχη της αντιπολίτευσης.

αρχικά ξεκαθάρισε πως δεν είναι στις προθέσεις της διοίκησης να κάνει το δήμο Παρίσι. «Θέλουμε να κάνουμε καλύτερο το δήμο μας, καλύτερες τις πόλεις μας», δήλωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι η διοίκηση δουλεύει πολύ και είναι κάτι που φαίνεται και το βλέπει και ο κόσμος. «Εσείς βέβαια ούτε θα το δείτε ποτέ αλλά ούτε και θα το παραδεχθείτε αφού αυτός είναι ο ρόλος σας. Να απαξιώνετε την οποιαδήποτε προσπάθεια της διοίκησης. Όμως ο κόσμος έχει κρίση και βλέπει».

Απαντώντας στις αιχμές που άφησαν οι επικεφαλής αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι σχετικά με την συνέντευξη που παραχώρησε στο διαδικτυακό μέσο in.gr, τόνισε πως ο σκοπός του ήταν να προβάλλει το δήμο, να προβάλλει τα θετικά του ώστε να βγει προς τα έξω η καλή εικόνα για τον δήμο.

«Αυτό σημαίνει διαφημίζω τον τόπο μου. Προβάλλω τα θετικά του, προβάλλω τα καλά του. και στο in.gr και στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες και όπου μου δίνεται η ευκαιρία» δήλωσε σχετικά ο κ. Σταμούλης. Δράττοντας την ευκαιρία τόνισε πως κάποιοι από τους δημοτικούς συμβούλους βρίσκουν ευκαιρίες να φωνάξουν κάποιο κανάλι για να κάνουν ζημιά στο δήμαρχο με αποτέλεσμα όμως, να κάνουν ζημιά στον τόπο μας.

Απαντώντας στον Γ. Κουμπέτσο, του συνέστησε να μην διασκεδάζει όταν διαβάζει τις συνεντεύξεις του δημάρχου, αφού (όπως ανέφερε) σύντομα θα αναγκαστεί να βάλει τα κλάματα βλέποντας πολλά έργα που είναι σε εξέλιξη να προχωρούν και να υλοποιούνται. Όσον αφορά τον ιαματικό τουρισμό, τόνισε πως αυτό σημαίνει πολλά πράγματα τα οποία δεν θα αναλυθούν στην παρούσα φάση.

Για τις συνδέσεις της αποχέτευσης στη Νέα Πέραμο, γνωστοποίησε πως έγινε η συνάντηση με τον υπεύθυνο της διαχειριστικής αρχής τον κ. Δρόση, επισημαίνοντας πως ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα πληρώσουν οι πολίτες για τις συνδέσεις, ούτε για τα Μέγαρα ούτε για την Νέα Πέραμο. «Θα είναι ευχής έργον να καταφέρουμε όσοι πολίτες κάνουν συνδέσεις να μην πληρώσουν. Γι’ αυτό κάνουμε ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση», δήλωσε ο δήμαρχος τονίζοντας ότι στα Μέγαρα είναι σε εξέλιξη το έργο των συνδέσεων ενώ πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι συνδέσεις στη Νέα Πέραμο.

Απαντώντας στον κ. Βαρελά για το νερό στο Παλιοβορό, ανέφερε πως δεν μπορεί ο δήμος να πληρώσει τα έξοδα για να μεταφέρει κάποιος το νερό εκτός σχεδίου, γνωστοποιώντας ότι εξήγησε στους πολίτες πως μπορούν να πάρουν νερό εάν αυτοί πληρώσουν τα έξοδα.

Όσον αφορά το καλώδιο, απάντησε πως πρόκειται για ένα θέμα πολυσυζητημένο, ενώ για το κέντρο υγείας είπε πως ο δήμος επιδίωξε και πέτυχε αυτό να λειτουργήσει σε 24ωρη βάση.

σχετικά με το ερωτηματολόγιο των πανεπιστημίων, απάντησε πως η επιστημονική αυτή έρευνα στάλθηκε σε όλους τους δήμους και δεν μπορεί να στραφεί εναντίον του δήμου Μεγάρων. «Δεν μπορεί να κάνει ο δήμος λογοκρισία στο Χάρβαρντ» απάντησε στον κ. Νικολάου ο δήμαρχος.

«Λαϊκιστή» χαρακτήρισε τον κ. Στρατούρη ο κ. Γρ. Σταμούλης τονίζοντας πως είναι αδιανόητο να δηλώνει πως ο δήμαρχος κρύβεται και δεν προστατεύει τα ΜΑΤ από τη μάχη με τους Ρομά. «Είναι αδιανόητο να λέγεται πως έπρεπε εγώ να πάω και να τεθώ επικεφαλής των ΜΑΤ!» τόνισε ο κ. Σταμούλης, δηλώνοντας πως αυτό είναι το επίπεδο της αντιπολίτευσης του κ. Γ. Στρατούρη.

Όσον αφορά τους 500 μαθητές που είναι μαζί στο 5ο Δημοτικό σχολείο ξεκαθάρισε πως αυτό προέκυψε έπειτα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ για την τηλεδιάσκεψη ανέφερε πως υπάρχει σχετική παράγραφος του ΥΠΕΣ που μιλάει για 9 άτομα στο χώρο.

Δίκαιη χαρακτήρισε την παρέμβαση του Παν. Μαργέτη στην αναφορά του στους δρόμους ασφαλτοστρώθηκαν και μετά από κάποιο διάστημα καταστράφηκαν ξανά, ενώ συμφώνησε με τις προτάσεις του κ. Φρυγανά χαρακτηρίζοντας εποικοδομητική την στάση του. Όσον αφορά την πρόταση για την αξιοποίηση των παλιών νταμαριών, είπε ότι τα νταμάρια πίσω από του Καστάνη, είναι κατάλληλος χώρος για την δημιουργία ενός ανοιχτού θεάτρου.

Για το δρόμο από τον Φόρο έως τη Νέα Πέραμο, παραδέχθηκε ότι αυτός είναι όντως ένας δρόμος με πολλά προβλήματα και είναι στον προγραμματισμό της Περιφέρειας να ασφαλτοστρωθεί. Για τον ηλεκτροφωτισμό του δρόμου ο δήμος θα κάνει ό,τι μπορεί σε συνεργασία πάντα με την Περιφέρεια προκειμένου να φωτιστεί καλύτερα, θυμίζοντας όμως πως ακόμη και η νέα εθνική οδός δεν φωτίζεται σε όλο το μήκος του δρόμου εκτός των κόμβων και των περιοχών που υπάρχουν οικισμοί.

Απαντώντας στον κ. Δάλλα για την παιδική χαρά στη Πάχη ανέφερε πως το έργο δεν έχει τελειώσει ακόμη, αφού η παιδική χαρά ακόμη ανακατασκευάζεται με αποτέλεσμα ο εργολάβος όταν τελειώσει να απομακρύνει τα μπάζα που υπάρχουν. Όσο για την διαρροή του νερού, αυτό είναι ένα πρόβλημα, όμως το χειρότερο είναι πως κάποιοι έχουν χτίσει και έχουν μαντρώσει πάνω στον αγωγό ύδρευσης, οπότε για να γίνει επέμβαση στον αγωγό πρέπει να ξηλωθούν πατώματα. «Ψάχνουμε λύση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τους λογαριασμούς στην Εθνική τράπεζα, με αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, γνωστοποίησε ότι κατόπιν της διαδικασίας των προσφορών, μεταφέρθηκαν οι λογαριασμοί του δήμου στην τράπεζα Eurobank.

Τέλος απαντώντας στον κ. Πομώνη ανέφερε πως το έργο για τις ασφαλτοστρώσεις δεν έγινε με απευθείας ανάθεση αλλά με πρόσκληση προσφορών, ενώ για την προσφυγή στο ΣτΕ για το καλώδιο, είπε πως η δικαιοσύνη δεν επηρεάζεται ούτε από δημοσιεύματα αλλά ούτε και από κινητοποιήσεις. Περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ για να δούμε τι θα γίνει. Τώρα όσον αφορά την φράση «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» σημείωσε ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο κ. Πομώνης θιχθήκε. Είναι μια έκφραση του ειρμού. Εξάλλου «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» είπε κλείνοντας.