Σε απόγνωση βρίσκονται ήδη οι γονείς, η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα σε ΜΕΓΑΡΑ και ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ.

Και ενώ οι εξελίξεις σε κρούσματα κορονοιού – στις σχολικές μονάδες- είναι ραγδαίες η διοίκηση μειοψηφίας του κ Σταμούλη βρίσκεται σε πλήρη ακινησία (πέρα βρέχει).

Τις τραγικές δε παραλήψεις της, προσπαθεί να καλύψει επικοινωνιακά, επιρρίπτοντας τις ευθύνες της δεξιά και αριστερά. Διχάζει και διαιρεί την κοινωνία (διαίρει και βασιλευε) δημιουργώντας τεχνηέντως επί του θέματος κοινωνικές διαμάχες. Στοχοποιούνται Άνθρωποι (φταίει ο Α ή ο Β ) και προάγει μέσω των αποκατεστημένων στελεχών της κοινωνικές αναταραχές.

Οι δημόσιες αναφορές της  που ορίζουν τις καθαρίστριες (μια ανά σχολική μονάδα) ως επαρκείς  για την μη διασπορά του ιού στα σχολεία, κάθε άλλο παρά σοβαρά μπορεί να ληφθούν υπ όψη από τον καθένα.

Τα προβλήματα συσσωρεύονται, μεγαλώνουν και η απραξία της διοίκησης θα τα καταστήσει στο σύντομο μέλλον δισεπίλυτα καθώς θα οδεύουμε προς τον χειμώνα όπου η εμφάνιση και της εποχικής γρίπης θα δημιουργήσει αλαλούμ στα σχολεία στους χώρους εργασίας και κατ επέκταση στην κοινωνία μας.

Γι’ αυτό θα έπρεπε ήδη να έχει ληφθεί μέριμνα για το μεγάλο αυτό θέμα. Έπρεπε ήδη να είχαν αναζητηθεί τρόποι (όπως είναι η έγκαιρη διάγνωση) που οδηγούν στον περιορισμό της διασποράς και στην υγειονομική θωράκιση του δήμου μας.

Τα ιδιωτικά όμως τεστ ως γνωστό (για κάποιο ύποπτο κρούσμα) είναι πανάκριβα και η οικονομική κρίση τα έχει καταστήσει απαγορευτικά για τα σημερινά οικογενειακά οικονομικά δεδομένα

Έτσι η πολιτεία ανταποκρινόμενη στα κοινωνικά αιτήματα ρίχνει στην μάχη της αντιμετώπισης του έλεγχου και περιορισμού της διασποράς 20 κέντρα υγείας στην Αττική, όπου θα εκτελούνται δωρεάν διαγνωστικά τεστ κορονοϊού σε ύποπτα κρούσματα.

Το Κ.Υ. Μεγάρων όπως όλοι συνομολογούν έχει εξαιρετικές προϋποθέσεις (προσωπικό και εργαστήρια) και δύναται να ανταποκριθεί άριστα σε μια τέτοια συνθήκη, που θα αποτελούσε ισχυρό όπλο κατά της διασποράς της νόσου στον Δήμο μας. Δυστυχώς όμως δεν βρίσκεται μεταξύ αυτών των 20

Τι έχει πράξει επ αυτού ο κ. Σταμούλης; Απολύτως τίποτα γι αυτό και είμαστε εκτός (έχει άλλες προτεραιότητες).

Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό ευαίσθητο και άπτεται του κοινωνικού αγαθού που λέγεται ΥΓΕΙΑ δηλώνω ΠΑΡΩΝ ΜΑΖΙ με τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ Θωμά Κεφαλοπουλο & Αναστάσιο Καλλιά, ενεργώντας ΗΔΗ από κοινού ώστε να ενταχθεί και το Κ.Υ ΜΕΓΑΡΩΝ στην λίστα των Κ.Υ που θα διενεργούν ΔΩΡΕΑΝ διαγνωστικές εξετάσεις για κορονοϊό σε ύποπτα κρούσματα.

Γεώργιος Σωτ. Στρατούρης

Αξ/κος Π.Ν ε.α

Δημοτικός Σύμβουλος