Σε αναστολή λειτουργίας βρίσκονται περισσότερες από 150 μονάδες και Τμήματα Σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα από σήμερα Παρασκευή 9 Οκτωβρίου λόγω εμφάνισης κρουσμάτων Κορωνοϊού.

Ο αυξημένος δείκτης των κρουσμάτων στην Αττική ανάγκασε τις Υγειονομικές Αρχές να κλείσουν Σχολεία για να περιοριστεί η διασπορά του Ιού.

Ετσι λοιπόν με σχετική απόφαση της Υπουργού Παιδείας Κας Νίκης Κεραμέως μεταξύ άλλων αναστέλλεται από σήμερα Παρασκευή η λειτουργία Τμημάτων σε σχολικές μονάδες της Νέας Περάμου, λόγω εμφάνισης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Κορωνοϊού, όπως παρακάτω:

  • Γυμνάσιο Νέας Περάμου, (αναστέλλεται η λειτουργία του Τμήματος Β2, από 9.10 μέχρι 15.10.20)
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Περάμου, (αναστέλλεται η λειτουργία του Τμήματος Γ2, από 9.10 μέχρι 12.10.20)
  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Περάμου, (αναστέλλεται η λειτουργία της ΣΤ΄ Τάξης από 9.10 μέχρι 21.10.20
  • 1ο Νηπιαγωγείο Νέας Περάμου, (αναστέλλεται η λειτουργία στο Τμήμα Τ1, από 9.10. μέχρι 19.10.20).

Ύστερα από το γεγονός αυτό, αποδεικνύεται περίτρανα, ότι δεν είναι στη δικαιοδοσία του Δημάρχου η δυνατότητα να κλείσει Σχολεία, όπου υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα Κορωνοϊού, όταν και για ένα μόνο Τμήμα μίας Σχολικής μονάδας χρειάζεται Απόφαση της Υπουργού.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος ανταποκρίνεται πλήρως στις υποχρεώσεις του σύμφωνα με τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα και τις Οδηγίες του ΕΟΔΥ και των συναρμοδίων Υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας και ΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΨΕΚΑΣΜΩΝ  ΤΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ  ΤΩΝ  ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων