Οι  σύλλογοι, της Αγίας Τριάδας, του Ήρεμου Κύματος, των Αλμύρων Βουρκάρι, ο υπό σύσταση σύλλογος της Λάκας, με την  η συμμετοχή και της Εθελοντικής Ομάδας Κούρος, αποφάσισαν να καταθέσουν προσφυγή στο ΣΤΕ εναντίον της διέλευσης του καλωδίου υπερυψηλής τάσης από την περιοχή, προσβάλλοντας την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  του έργου.

«Διατρανώνουμε έτσι προς όλους, φορείς και εταιρείες, ότι η περιοχή μας όχι μόνο ΔΕΝ είναι ακατοίκητη, αλλά έχει κατοίκους και συλλόγους έτοιμους να αγωνιστούν προκειμένου να πετύχουν τα δίκαια τους. ΌΛΟΙ εμείς λέμε, ΌΧΙ άλλη ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ στην περιοχή μας, ΝΑΙ στα έργα ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής μας. Έχουμε αποδείξει και κατά το παρελθόν ότι ξέρουμε να αγωνιζόμαστε για να προστατέψουμε και τις ζωές μας και το περιβάλλον.

Δυστυχώς για εμάς δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από αυτόν του συνεχή αγώνα για την προστασία και την αναβάθμιση όχι μόνο της ποιότητας της ζωής μας και του περιβάλλοντος, αλλά της ίδιας της ζωής μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σελίδα του πολιτιστικού συλλόγου Νέου Μελιού Μεγάρων «Αγία Τριάδα» στο facebook.