Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρ. Σταμούλη με την Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής κ. Χρ. Μερκούρη με θέμα την ανάδειξη και προβολή του Τείχους της Αγίας Τριάδας.

Η ανάδειξη του ιστορικού Τείχους της Αγίας Τριάδας αλλά και η δημιουργία έκθεσης με τα αρχαιολογικά ευρήματα από τα μεγάλα έργα των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης απασχόλησαν τον δήμαρχο κ. Γρ. Σταμούλη στην σύσκεψη που είχε με την Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτ. Αττικής

Ο κ. Σταμούλης, μετά τη σύσκεψη δήλωσε:

«Συζητήσαμε με την κα Μερκούρη, το θέμα της σταθεροποίησης, της συντήρησης, ισχυροποίησης και αναστήλωσης του Τείχους της Αγίας Τριάδας, καθώς και την ένταξή του στο πρόγραμμα των σημαντικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού και την ίδρυση του Νεοελληνικού Κράτους θέμα το οποίο συζητήσαμε και με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή Βουρκαρίου – Τείχους, από τον οποίο ζητήσαμε την συνδρομή της Περιφέρειας, για την πανελλήνια και παγκόσμια προβολή του Τείχους, μέσα από τις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις της Περιφέρειας.

Επίσης συζητήσαμε την οργάνωση Έκθεσης των Αρχαιολογικών αντικειμένων, που ευρέθησαν και είναι πολύ σημαντικά κατά την εκτέλεση των δύο μεγάλων έργων, που έγιναν στα Μέγαρα, δηλαδή της κατασκευής του δικτύου της Αποχέτευσης και της αντικατάστασης του δικτύου Υδρεύσεως.»