Με την τήρηση των μέτρων ασφαλείας που απαιτούνται θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 9:00 μ.μ. στο ανοικτό θεατράκι στο λιμάνι της Νέας Περάμου η παράσταση «Δον Καμίλο».

Οι συμπολίτες μας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν επί σκηνής τον Πέτρο Ξεκούκη, ο οποίος με την σειρά του έσπευσε να ευχαριστήσει τόσο την Περιφέρεια Αττικής (που είναι χορηγός της παράστασης) και συγκεκριμένα τον Αντιπεριφερειάρχη Λευτ. Κοσμόπουλο, όσο και τον Δήμαρχο Μεγαρέων Γρ. Σταμούλη που έδωσε την σχετική άδεια, αφού ο δήμος έχει την ευθύνη για την τήρηση των μέτρων.

Όσον αφορά το έργο, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αγαπητό έργο στο ελληνικό κοινό και από τα πιο γνωστά έργα του Σωτήρη Πατατζή. Γράφτηκε το 1958 και η υπόθεση του διαδραματίζεται λίγο μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, σε μια μικρή κωμόπολη της Νότιας Ιταλίας.

Κυρίαρχα πρόσωπα δύο παιδικοί φίλοι, ο Δον Καμίλο και ο Πεπόνε.

Η μεταξύ τους σχέση, αγάπης και μίσους, η έντονη πολιτική αντίθεση του αιδεσιμότατου Δον Καμίλο με τον κo Πεπόνε, καθώς και όλη η πλοκή του έργου, από το οποίο δε λείπει ο έρωτας, δημιουργεί απίστευτες καταστάσεις, που θα κάνουν τον θεατή να γελάσει με την καρδιά του, να συγκινηθεί και να προβληματιστεί.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:

Σταμάτης Τζελέπης, Ελένη Φιλίνη, Γιάννης Κρητικός, Ρέα Τουτουνζή, Ηλίας Παπακωνσταντίνου – Iωάννα Πετσίνη. Ο Γιώργος Ματαράγκας και στον ρόλο του Δον Καμίλο ο Πέτρος Ξεκούκης

Συντελεστές:

 Σκηνοθεσία: Γιωργος Ματαραγκας

Σκηνικά – Κοστούμια : Παναγιώτης Μανίκας

Μουσική επιμελεια : Πετρος Ζουμπούλης

Φωτισμοί : Παναγιώτης Ψύχας