Ο τίτλος τούτου του σημειώματος είναι μία ρήση που  λέγεται για να ειρωνευτούν κάποιον αδύναμο που αγριεύει (κοκορεύεται) και απειλεί κάποιον άλλον. Μου ήρθε στο μυαλό μου όταν είδα και άκουσα,  σε δηλώσεις των στην τηλεόραση την κ. Χαρά Καφαντάρη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, καθώς και Πολιτισμού στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τώρα διευθυντή του   ραδιοσταθμού «στο κόκκινο», κ. Νίκο Ξυδάκη.

Η  κ. Καφαντάρη όταν της ζήτησαν τη γνώμη της για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είπε : «Ο Ερντογάν το έλεγε χρόνια για την Αγία Σοφία. Το τόλμησε όμως τώρα. Όταν ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε, πριν 2 χρόνια, την Αγιά Σοφιά είπε σε Τούρκους Αξιωματούχους να μη διανοηθούν να κάνουν τζαμί την Αγιά Σοφία» και πρόσθεσε: «Ο Ερντογάν τόσα χρόνια δεν το τόλμησε. Το έκανε τώρα. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του»(!!!) και κατέληξε ότι,  «ο Μητσοτάκης δεν κάνει επιθετική εξωτερική πολιτική και ακολουθεί τα γεγονότα».

Ο δε κ. Ξυδάκης, ερωτηθείς για την κρίση Καστελόριζο, είπε ότι, ποτέ στην πολιτική ιστορία της Ελλάδος δεν υπήρχε τόση και τέτοια ασυνεννοησία όση τώρα, μεταξύ Μαξίμου δηλ. πρωθυπουργού Μητσοτάκη, Υπουργείου Εξωτερικών και Υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Ο δε υπουργός Εξωτερικών (Δένδιας), είπε,  γυρίζει άσκοπα από χώρα σε χώρα (!!!).

Τα παραπάνω λεχθέντα δεν είναι λόγια αέρος. Υπάρχουν …. «αποδείξεις» (!!!).

Όπως γνωρίζετε, μόλις ο Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός ο Ερντογάν εξαπέλυσε χιλιάδες πρόσφυγες στον Έβρο που μπήκαν ανενόχλητοι από τα σύνορα και κατέκλεισαν την Ελλάδα.

Όταν ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού η χώρα βρέθηκε  εντελώς απροετοίμαστη και με Κυβέρνηση πανικοβλημένη, με αποτέλεσμα να νοσήσουν χιλιάδες και να πεθάνουν εκατοντάδες Έλληνες.

Ο Ερντογάν έβγαλε το  Όρουκ Ρεϊς για έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα, δίπλα στο Καστελόριζο και ο Ελληνικός Στόλος έμεινε αραγμένος στις βάσεις του. Ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας, κάθονταν αμέριμνοι και οι σύμμαχοι,  όσο και οι εταίροι μας, ανενημέρωτοι, κάθηυδαν (κοιμούνταν, χωρίς να ενεργοποιούνται ενώ θα έπρεπε).

Γεγονότα, δηλαδή, αντίθετα από την πραγματικότητα που θα συνέβαιναν εάν ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θα ήταν αυτοί που περιγράφουν οι παραπάνω ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, δηλαδή, εάν θα έτρεχαν πίσω από τα γεγονότα.

Όμως η πραγματικότητα είναι ότι, ο Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή του δεν αιφνιδιάστηκαν από τον Ερντογάν, τόσο με τους μετανάστες και πρόσφυγες στον Έβρο, όσο και με την προσπάθειά του να δημιουργήσει  τετελεσμένα γεγονότα στο Καστελόριζο.

Έκλεισαν εγκαίρως τα σύνορα και δεν πέρασε κανένας μετανάστης και πρόσφυγας, βγήκε ο Ελληνικός Στόλος στο Αιγαίο μπλοκάροντας τον Τουρκικό και κινητοποιήθηκαν οι σύμμαχοι και  εταίροι μας , με αποτέλεσμα να μη ξεμυτίσει από την Ατάλια το  Όρουκ Ρέις και να αναστείλει ο Ερντογάν την «Ναυτέξ» και τέλος,  η Ελλάδα θαυμάστηκε απ΄ όλο τον Κόσμο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μετά από αυτά, πώς να μην σκεφθείς τι θα γινόταν εάν ήταν ο Τσίπρας πρωθυπουργός, με τον Κατρούγκαλο υπουργό Εξωτερικών και αναπληρωτή τον Ξυδάκη, τον δε Πολάκη υπουργό Υγείας (Θεός φυλάξοι).

Μόλις θα  έλεγε ο Τσίπρας και πάλι  στους Τούρκους «μην τολμήσετε», οι Τούρκοι θα «βάσταγαν τ΄ άλογα» και όχι μόνο δεν θα τολμούσαν να βγάλουν το Όρουκ  Ρέϊς για έρευνα, αλλά, ακόμα και την Αγιά Σοφιά θα την έκαναν και πάλι  «Μέγα Μοναστήρι με τετρακόσια σήμαντρα κ’ εξηνταδυό καμπάνες». Όσο για την αντιμετώπιση της πανδημίας με τον Πολάκη, καλλίτερα  να μην το σκεπτόμαστε.

Περίμενα πότε θα  ΄ρθει το καλοκαιράκι, που όλα είναι πιο χαλαρά, να χαλαρώσω και εγώ και να μην έχω την έννοια και την ένταση που προκαλεί η ενασχόληση με τον σχολιασμό της πολιτικής κατάστασης στη χώρα μας.

Αλλά και να θέλεις να …. αγιάσεις, δεν σ΄ αφήνει ο ….  ακατανόμαστος.

Πάνω που είχα αποφασίσει να απόσχω από την πολιτική αρθρογραφία για μερικές εβδομάδες, να σου η κ. Χαρά και ο κ. Νίκος, να παρουσιάζουν ανεστραμμένη την πραγματικότητα, δηλαδή, να κάνουν τη νύκτα μέρα, να την προβάλουν για να σε πείσουν, θεωρώντάς σε  βλάκα.

Πώς να αντιμετωπίσεις αυτή την βρισιά. Όσο ήρεμος και να είσαι (που εγώ δεν είμαι) η βρισιά, σε ανταπόδοση,  σου  ΄ρχεται  στο στόμα και στη γραφίδα.

Μέρες όμως που είναι ( ο Δεκαπενταύγουστος, το Πάσχα του καλοκαιριού) θα περιοριστώ στην επισήμανση του γεγονότος και Θεού θέλοντος θα τα ξαναπούμε από μηνός Σεπτεμβρίου.

Καλή Παναγιά !

ΑΝΔΡΕΑΣ  Γ. ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ 

επιτ.  δικηγόρος