Ανοιχτή κόντρα ανάμεσα στους επικεφαλής της αντιπολίτευσης και στο δήμαρχο προέκυψε στον απόηχο της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής του δήμου Μεγαρέων.

Συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης 21 Ιουλίου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Γ. Κουμπέτσος, Γ. Μπερδελής, Κλ. Βαρελάς και Αγγ. Μακρυγιάννης παρενέβησαν για να βάλουν ως θέμα στην οικονομική επιτροπή την πρόσληψη νομικού συμβούλου για προσφυγή στο ΣτΕ κατά του έργου που αφορά την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Αττικής.

Από την δήλωση αρχικά του κ. Βαρελά, από την επιστολή μετέπειτα του κ. Μπερδελή αλλά και από αυτές που ακολούθησαν από τον Κ. Κουμπέτσο και από το γραφείο τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα», αλλά και από το γραφείο τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Όμορφες Πόλεις»γνωστοποιήθηκε πως οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης πήγαν στο γραφείο δημάρχου για να επισκεφθούν το δήμαρχο κ. Γρ. Σταμούλη για να του θέσουν εκ νέου το θέμα της πρόσληψης νομικού για την προσφυγή του δήμου στο ΣτΕ, με βάση την υπ. αρ. 90/2020 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Δεν κατάφεραν όμως να συναντήσουν τον κ. Σταμούλη ο οποίος συμμετείχε στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής που γίνονται με τηλεδιάσκεψη. Όμως η επιθυμία των επικεφαλής να επικοινωνήσουν με τον δήμαρχο ώστε το θέμα της πρόσληψης νομικού συμβούλου να μπει ως έκτακτο στην οικονομική επιτροπή, τους ανάγκασε να μεταβούν στο γραφείο της γραμματέως της οικονομικής επιτροπής.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τώρα» Γ. Μπερδελής αλλά και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί με Όραμα» Κλ. Βαρελάς, ο δήμαρχος μετά την κίνηση των επικεφαλής έκανε λόγο για τραμπούκικη συμπεριφορά και «εισβολή» σε θεσμούς και διαδικασίες, επισημαίνοντας πως θα μπορούσαν να έχουν ζητήσει την συζήτηση του θέματος εδώ και πέντε ημέρες από την ημέρα που έχει εκδοθεί η πρόσκληση ή έστω και την ίδια ημέρα της συνεδρίασης αλλά δύο ώρες νωρίτερα.

Η εξέλιξη αυτή, ανάγκασε τους επικεφαλής να προχωρήσουν στην κατάθεση αίτησης για την συνεδρίαση έκτακτης οικονομικής επιτροπής με μοναδικό θέμα την πρόσληψη νομικού εγνωσμένου κύρους σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο.

Ανακοινώσεις εκατέρωθεν…

Όπως προαναφέραμε, όλα όσα συνέβησαν στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής απέφεραν εκτός από μια ακόμη κόντρα ανάμεσα στον δήμαρχο και τους κ.κ. Γ. Κουμπέτσο, Γ. Μπερδελή, Κλ. Βαρελά και Αγγ. Μακρυγιάννη και «πόλεμο» ανακοινώσεων.

Η αρχή έγινε με δελτίο τύπου που υπογράφεται από το γραφείο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του δήμου στο οποίο γίνεται λόγος για κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατικής διαδικασίας από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ακολούθησε προσωπική δήλωση του Κλ. Βαρελά ο οποίος μιλάει για αγενή συμπεριφορά από την πλευρά του δημάρχου αλλά και για εκφράσεις του κ. Σταμούλη που δεν αρμόζουν σε έναν δήμαρχο. Με «σκληρή» γλώσσα απαντά προσωπικά στον δήμαρχο Μεγαρέων ο Γ. Μπερδελής χρησιμοποιώντας τον τίτλο «Κοιτάξτε ποιος μιλάει για Δημοκρατία», ενώ για συμπεριφορά «σουλτάνου» από τον κ. Σταμούλη κάνει λόγο το δελτίο τύπου του συνδυασμού του Κλ. Βαρελά.

Τέλος σε επιστολή που υπογράφει ο Γ. Κουμπέτσος αναρωτιέται χαρακτηριστικά: «Μέχρι πού θα φτάσετε κ. Σταμούλη;», σημειώνοντας σχετικά: «Δεν πιστεύαμε αυτά που βλέπαμε, έναν άνθρωπο σε πολιτική παράκρουση που ακόμα και αν τον έθιγε κάποιος προσωπικά δεν θα αντιδρούσε έτσι»!

Συμπέρασμα είναι πως η αντιπολίτευση διά των τεσσάρων εκπροσώπων της δείχνει αποφασισμένη να τραβήξει το θέμα αυτό στα άκρα, ζητώντας από τον κ. Σταμούλη να πράξει αυτό που οφείλει μέσω του θεσμικού του ρόλου. Δηλαδή την εκτέλεση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που μιλάει για πρόσληψη νομικού και τεχνικού συμβούλου για την προσφυγή στο ΣτΕ κατά του έργου που αφορά την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Αττικής.