Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με το καλώδιο υπερυψηλής τάσης 500 KV το οποίο έχει προβλεφτεί να περάσει μέσα από την περιοχή της Μεγαρίδας.

Μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και την αποδοχή της πρότασης του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «ΤΩΡΑ»  Γιαν. Πομώνη για πρόσληψη ειδικών τεχνικών και νομικών συμβούλων που να διαθέτουν εμπειρία σε αντίστοιχα έργα αλλά και προσφυγή στο ΣτΕ, η δημοτική παράταξη  του Γ. Μπερδελή ανέλαβε δράση.

Στα πλαίσια αυτά, ο πολύπειρος δημοτικός σύμβουλος Γιαν. Πομώνης συνεχίζοντας την διερεύνηση της υπόθεσης του καλωδίου, συνάντησε νομικό εγνωσμένου κύρους η οποία έχει χειριστεί με επιτυχία ανάλογες περιπτώσεις, λαμβάνοντας την διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Μεγάρων έχει ακόμη την δυνατότητα προσφυγής στο ΣτΕ, καθώς τα χρονικά όρια το επιτρέπουν.

Μια θετική εξέλιξη που έρχεται από την πλευρά της δημοτικής παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης το «ΤΩΡΑ», που με επικεφαλής τον Γ. Μπερδελή διακρίνεται για την σοβαρότητα των προτάσεων στο δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Πομώνης ενημέρωσε ήδη τον επικεφαλής της παράταξης του κ. Γ. Μπερδελή, αλλά και ακόμη έναν επικεφαλής συνδυασμού της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας τους ότι μετά την εξέλιξη αυτή ο δήμος αποκτά ακόμα ένα ισχυρό όπλο που λέγεται προσφυγή στο ΣτΕ. Πλέον είναι στο χέρι του δημάρχου να αξιοποιήσει τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά της αντιπολίτευσης αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε είτε να αποτραπεί η διέλευση του καλωδίου από την περιοχή μας, ή στην χειρότερη περίπτωση να αλλάξει το σημείο προσαιγιάλωσης και όδευσης του καλωδίου. Σε αντίθετη περίπτωση (και όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Πομώνης σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του) η αντιπολίτευση θα κινηθεί από μόνη της στα πλαίσια των δυνατοτήτων που έχει με βάση την τελευταία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μεγάρων.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι μετά την «χείρα βοηθείας» που έρχεται στην διοίκηση του δήμου από την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα από την πλευρά του συνδυασμού του Γ. Μπερδελή, ακόμη ένα ισχυρό όπλο προστίθεται στην φαρέτρα του δημάρχου, ενισχύοντας την προσπάθεια του τουλάχιστον για την αλλαγή του σημείου προσαιγιάλωσης του καλωδίου.