Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να μην συμπεράνουμε τίποτε άλλο παρά μόνο πως ο «πόλεμος» κατά του δραστήριου ιερέα πατέρα Αλέξανδρου Κουργιαλή καλά κρατεί…

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από τις πληροφορίες που έφτασαν στα γραφεία της εφημερίδας μας, με «φωνές» συμπολιτών μας στη Νέα Πέραμο που μας πήραν τηλέφωνο διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της Μητρόπολης Μεγάρων &  Σαλαμίνος να στερήσει από τον σεμνό ιερέα να εκτελεί τα καθήκοντά του για το μυστήριο της Εξομολόγησης στις εκκλησίες του Αγίου Παντελεήμονα και του Αγίου Γεωργίου Νέας Περάμου.

Μια είδηση – που όπως φαίνεται από τις «φωνές» των πιστών – προκάλεσε αναβρασμό  στην τοπική κοινωνία της Νέας Περάμου, καθώς η απόφαση αυτή δείχνει περίτρανα σημάδια «πολέμου» στο πρόσωπο ενός σοβαρού οικογενειάρχη ιερέα που έχει κερδίσει πολύ κόσμο από την δράση του.

Δεν γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους η Μητρόπολη Μεγάρων & Σαλαμίνος έλαβε αυτή την απόφαση. Αυτό που διαφαίνεται όμως, είναι πως από την ημέρα που ο πατέρας Αλέξανδρος αναγκάστηκε να υποβάλλει την παραίτησή του από την θέση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων & Σαλαμίνος, ενώ εξυμνούνταν δημόσια από τον Μητροπολίτη του, ξεκίνησε μια «πολεμική» τακτική σε βάρος του.

Γιατί άραγε «πολεμιέται» με λυσσαλέο τρόπο ένας κληρικός που έχει αγαπηθεί από το ποίμνιό του; Αυτό είναι το ερώτημα που προβληματίζει αρκετό κόσμο και κυρίως τους νεολαίους αφού πρόκειται για έναν κληρικό που έχει άριστες σχέσεις με τους νέους μας.

Μήπως πίσω από τον «πόλεμο» στο πρόσωπο του πατέρα Αλέξανδρου κρύβεται κάτι που ενδεχομένως  έχει συμβεί στην Μητρόπολή μας και είχε σχέση με την απόφασή του να παραιτηθεί από την θέση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου;

Ως εφημερίδα, επικοινωνήσαμε μαζί του, όμως ο αγαπημένος των πιστών ιερέας δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Εμείς, γνωρίζοντας την δράση του, θα συνεχίσουμε να τον αγαπάμε και να τον στηρίζουμε, πιστεύοντας ότι η αγάπη μας – όπως και η αγάπη του ποιμνίου του – θα είναι ένα ισχυρό όπλο στον πόλεμο που του γίνεται.