Συζητήθηκε χθες στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση,  που είχε καταθέσει ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας,  προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με θέμα την σύσταση Αστυνομικού Τμήματος στην Κινέττα Μεγάρων.

Στην συζήτηση παρέστη για να απαντήσει από την πλευρά του υπουργείου ο αρμόδιος Υφυπουργός, κ. Λευτέρης Οικονόμου.

Ο κ. Μπούρας ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας ότι η εγκληματικότητα στη Δυτική Αττική στο σύνολό της είναι πολύ μεγάλη και δυστυχώς, καταγράφει πρωτιά. Ειδικότερα, σε ότι αφορά την Κινέττα, το γεγονός ότι απέχει από την έδρα του Δήμου, τα Μέγαρα, όπου είναι και η έδρα του Αστυνομικού Τμήματος, πάνω από δεκαπέντε χιλιόμετρα και είναι γεωμορφολογικά αποκομμένη, καθιστά δυσκολότερο το θέμα της ασφάλειας. Η περιοχή της Κινέττας έχει πάνω από 5.000 μόνιμους κατοίκους, ενώ από πολύ νωρίς την άνοιξη έως πολύ αργά το φθινόπωρο, ο πληθυσμός αγγίζει τους 30.000 κατοίκους, συμπεριλαμβανομένων και τουριστών.

Ο κ. Μπούρας ανέφερε αναλυτικά τα φυσικά φαινόμενα που έχουν πλήξει την περιοχή τα τελευταία χρόνια, όπως η καταστροφική πυρκαγιά στις 23 Ιουλίου 2018, η καταιγίδα «Γηρυόνης» στις 25 Νοεμβρίου 2019 κλπ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Μπούρας κατέθεσε στα πρακτικά το Προεδρικό Διάταγμα του 2017, σύμφωνα με το οποίο  καταργήθηκε ο Αστυνομικός Σταθμός της Κινέττας, καθώς και δύο ομόφωνες αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κινέττας και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαρέων, οι οποίες συνηγορούν υπέρ της σύστασης του Αστυνομικού Τμήματος, παραθέτοντας το παράδειγμα της λειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού των Βιλίων.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Μπούρας είπε: «Εγώ προσωπικά και η παράταξή μας, πριν και πάνω από όλα, βάζουμε τη ζωή, την υγεία και την περιουσία των πολιτών. Δεν είναι παραδεκτό για λόγους οικονομικούς να διακινδυνεύει η ζωή και η περιουσία των συμπολιτών μας».

Στην δευτερολογία του ο κ. Μπούρας διαβεβαίωσε τον Υπουργό για την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μεγαρέων να παρέχει στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος στην Κινέττα.

Ο Υπουργός, από την πλευρά του, εξήρε τις συνεχείς παρεμβάσεις και το καθημερινό ενδιαφέρον του Αντιπροέδρου της Βουλής για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.

Μετά, μάλιστα, και τη διαβεβαίωση του κ. Μπούρα, ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε για την δρομολόγηση θετικών εξελίξεων, ώστε να δημιουργηθεί Αστυνομικό Τμήμα ή Αστυνομικός Σταθμός στην Κινέττα.

Ο κ. Μπούρας θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όσο και με την Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να επιλυθεί σύντομα το μείζον αυτό θέμα για τη διασφάλιση της ασφάλειας των κατοίκων της Κινέττας και την καλύτερη αστυνόμευση της Δυτικής Αττικής.