Στο άρθρο μου που δημοσιεύθηκε στο προηγούμενο φύλλο τούτης της εφημερίδας/ιστοσελίδας με τον τίτλο «Η  ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ», αναφέρθηκα στην αντίληψη που έχει ο κ. Τσίπρας για το πολίτευμα της Δημοκρατίας, με αφορμή την αντίδρασή του στη Βουλή των Ελλήνων, κατά την εξαγγελία, από τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, των μέτρων για τη στήριξη της δημόσιας υγείας και της οικονομίας, ισχυριζόμενος  ότι δεν έχει το δικαίωμα ο Μητσοτάκης να κάνει αυτή την πολιτική γιατί την ιδεολογική ιδιοκτησία αυτών των πολιτικών την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ όχι η ΝΔ (!!!).

Δηλαδή, ο Τσίπρας απαγορεύει στον Μητσοτάκη να δώσει λεφτά στην δημόσια υγεία ή να βοηθήσει την ενεργό ζήτηση στην οικονομία, γιατί τις θεωρεί δικές του πολιτικές που στηρίζονται στους ιδεολογικούς τίτλους ιδιοκτησίας που εξ οφίτσιο ή από κληρονομία  κατέχει (!!!).  «Οι πολιτικές με κοινωνικό πρόσημο, δεν είναι ιδιοκτησία της ΝΔ. Εμείς είμαστε αριστεροί, προοδευτικοί, με κοινωνικό πρόσημο», είπε.

Με το παρόν άρθρο θα …. «αποκαλύψω» τη συνέχεια των δηλώσεων Τσίπρα κατά Μητσοτάκη, εκτός Βουλής, περί του «ηθικού πλεονεκτήματος» του ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς κ. Μητσοτάκη, είπε, εκτός από κοινωνικό πρόσημο έχουμε και «ηθικό πλεονέκτημα».

Εμείς δεν έχουμε «μαγαζί», «παραμάγαζα» και «κάποιους που βγάζουν πολλά λεφτά», που μπορούν να καλούν και, εμμέσως πλην σαφώς, να δίνουν εντολές σε Ειδικούς Εισαγγελείς για το τι εκείνοι θα πρέπει να πράξουν με διώξεις προς συγκεκριμένα άτομα, για γυναίκες υπουργών που έστελναν με “χαρτάκια” εντολές για ρουσφέτια και κάμποσα ακόμη, όπως μαθαίνουμε για κορυφαίο υπουργό σας, ο οποίος  έγινε ρεζίλι όταν, προσπαθώντας  να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα,  μιλώντας για το ηχητικό ντοκουμέντο που αποκάλυπτε τα παραπάνω,  έκανε λόγο, αρχικώς, για «πλαστή συνομιλία», στη συνέχεια είπε ότι δεν είναι πλαστή αλλά ότι «έχει γίνει κοπτοραπτική», αργότερα είπε ότι είναι αυθεντική και εννοούσε άλλα πρόσωπα από εκείνα που καταλάβαμε και  όταν πλέον τελείωσε όλο αυτό το παραμύθι, δήλωσε ότι, τα είπε όλα αυτά για να παρηγορήσει  αυτόν που τα αποκάλυψε « γιατί βρισκόταν σε  παραλήρημα» (!!!).

Ούτε, κ. Μητσοτάκη,  έχουμε εμείς εργολάβο που για να αποκτήσουμε δικό μας τηλεοπτικό σταθμό τον βάλαμε να κλείσει εικονικές συμβάσεις, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, με λιβανέζικη εταιρεία, αφού προηγουμένως δεν απέδωσαν τα βοσκοτόπια και δεν «καθάρισε» ο Μαρινάκης και τώρα να ζητούν οι Άραβες τα λεφτά τους από τον εργολάβο, που καταγγέλλει ότι, αυτά δόθηκαν από τον «Λευκό Οίκο» για την έκδοση φιλικής στο κόμμα σας εφημερίδας.

Ασφαλώς, φίλοι της παρέας των αναγνωστών των άρθρων μου, θα ξαφνιαστείτε με την παραπάνω «αποκάλυψή» μου  και θα σκεφτείτε μήπως σας «δουλεύω», αφού, τα όσα φέρονται ότι είπε ο Τσίπρας στο Μητσοτάκη είναι τα «έργα και ημέρες» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από αυτούς και αποκάλυψαν οι Μιωνής και Καλογρίτσας.

Πράγματι, δεν τα είπε ο Τσίπρας στο Μητσοτάκη, πλην όμως, δεν απέχουν και πολύ της πραγματικότητας, αφού ο Τσίπρας είναι μάστορης στην αντιστροφή της πραγματικότητας και είναι δόγμα του η λαϊκή παροιμία «τα δικά μου τα στραβά πάρτα εσύ γειτόνισσα».

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις της συνομιλίας Μιωνή – Παππά, το κλείσιμο της υπόθεσης Novartis από τις αμερικανικές αρχές χωρίς καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα ( συχνά ο Τσίπρας αναφερόταν σε δήθεν λίστα του FBI με πολιτικούς που χρηματίστηκαν), καθώς και η αποκάλυψη από τον ίδιο τον Καλογρίτσα της παρωδίας των τηλεοπτικών αδειών το 2016, με πρωταγωνιστή και των δύο υποθέσεων τον Νίκο Παππά, κορυφαίο υπουργό και δεξί χέρι του Αλέξη Τσιπρα την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, καταρρίπτουν το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς και το αφήγημα με το οποίο πορεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία έξι χρόνια, περί διαπλοκής και χρηματισμού των πολιτικών αντιπάλων του και ταυτόχρονα αποδεικνύουν την κατάχρηση εξουσίας και την παρακρατική λειτουργία δημοσίων προσώπων.

Η καταιγίδα αποκαλύψεων σχετικά με ανήθικες και (ίσως) παράνομες πράξεις κυβερνητικών στελεχών και ατόμων του στενού τους περιβάλλοντος, κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, φορτίζουν με θυμό και αγανάκτηση και φέρουν στο νου βρισιές και χαρακτηρισμούς για τους εμπλεκόμενους, που μου είναι δύσκολο να τις γράψω.

Γι΄ αυτό, για να ξεθυμάνω, μου είναι αρκετό να επικαλεστώ τις βρισιές και τους χαρακτηρισμούς που φαντάζομαι (θεωρώ και εσείς οι αναγνώστες μου) ότι θα έλεγαν και έγραφαν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ γι΄ αυτούς που κυβερνούν σήμερα, εάν έκαναν αυτά που έκαναν οι ίδιοι.

ΑΝΔΡΕΑΣ  Γ.  ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ

Επιτ.  δικηγόρος