Μπορεί η απόφαση της Ιεράς Συνόδου να αποτελεί κατά πολλούς «μαξιλαράκι ασφαλείας» και μια «πρώτη νίκη» στον αγώνα που δίνουν όλοι (αιρετοί, εκκλησία και πολίτες) για να μην περάσει ο σχεδιασμός Μηταράκη για την δημιουργία δομής μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή μας, εντούτοις όμως δίκαια υπάρχει ανησυχία.

Ανησυχία που προκύπτει κυρίως από την απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου (ΑΔΑ: ΨΞΗ746ΜΔΨΟ-97Υ) /28 /5 2020 /αρ. πρωτ: 4949 με την οποία παρέχεται η έγκριση για την ανάληψη ποσού 468.000 ευρώ για την μίσθωση ακινήτου στην Δημοτική Ενότητα Νέας Περάμου με σκοπό την προσωρινή φιλοξενία  πολιτών τρίτων χωρών.

Μια απόφαση η οποία παρά την απόφαση που έλαβε η Ιερά Σύνοδος για μη αποδοχή της ενοικίασης του χώρου, δεν έχει ακόμη ανακληθεί.

Πρόκειται για ένα θέμα στο οποίο επιβάλλεται η διοίκηση του Δήμου να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα, κινούμενη νομικά κατά της απόφασης του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου.

Δυστυχώς, ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε ο κ. Μηταράκης, εμπαίζοντας αιρετούς αλλά και πολίτες, δεν πρέπει να αφήσει ασυγκίνητο τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο αλλά και τα μέλη  της Επιτροπής Αγώνα.

Γι’ αυτό θεωρούμε πως η προσφυγή και ακύρωση της απόφασης του κ. Μηταράκη πρέπει να αποτελέσει μονόδρομο για τον Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρ. Σταμούλη αλλά και για όλους όσους εμπλέκονται στον αγώνα κατά της δομής μεταναστών και προσφύγων την οποία πήγαν να «φυτέψουν», αγνοώντας την τοπική κοινωνία.