Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που αφορούν τον σχεδιασμό του Υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου Νότη Μηταράκη για την δημιουργία δομής μεταναστών και προσφύγων στη Νέα Πέραμο.

Μετά την επίσκεψη της Δευτέρας 1 Ιουνίου 2020 του Δημάρχου, του Αντιπεριφερειάρχη, των Βουλευτών Δυτικής Αττικής της ΝΔ αλλά και των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων στο Υπουργείο όπου φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο κ. Μηταράκης δεν έχει πρόθεση να πάρει πίσω την απόφαση παρά μόνο εάν του υποδειχθεί άλλος χώρος στην Δυτική Αττική, ακολούθησε ακόμη μια επίσκεψη.

Συγκεκριμένα (επειδή ο χώρος που σχεδιάζεται η δομή ανήκει στην  Εκκλησία της Ελλάδος), ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρ. Σταμούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λευτ. Κοσμόπουλος, αλλά και οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων κ.κ. Γ. Μπερδελής και Κλ. Βαρελάς, επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο προκειμένου να του εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους αλλά και την αντίθεσή τους στην δημιουργία δομής στη Νέα Πέραμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελέγχονται, ο Μακαριότατος, αφού άκουσε όλες τις απόψεις, αφουγκραζόμενος την ανησυχία όλων αλλά και τον αναβρασμό που επικρατεί στις τοπικές κοινωνίες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να πάρει πίσω η Ιερά Σύνοδος την απόφαση για μίσθωση του χώρου που ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Εξέλιξη αν μη τι άλλο θετική, η οποία όμως θα έχει αποτέλεσμα μόνο όταν κοινοποιηθεί στο αρμόδιο Υπουργείο εγγράφως η  απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Γι’ αυτό και από αυτή την εξέλιξη δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί κανείς  και ιδιαίτερα την Επιτροπή Αγώνα όπως και οι πολίτες.

Ο αγώνας συνεχίζεται έως ότου αποφευχθεί ολοκληρωτικά, με κάθε τρόπο και μέσο ο σχεδιασμός του κ. Μηταράκη για την δημιουργία δομής που θα φιλοξενήσει – σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού – 400 άτομα πρόσφυγες και μετανάστες.