Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η προγραμματισμένη συνάντηση που είχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνος με τον Δήμαρχο Μεγαρέων Γρ. Σταμούλη και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Γ. Κουμπέτσο, Γ. Μπερδελή, Κλ. Βαρελά και Αγγ. Μακρυγιάννη αλλά  και  τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ν. Περάμου Γιαν. Σεβαστή.

Ο Σεβασμιότατος επεσήμανε ότι για την  ενοικίαση του χώρου που ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει καμία  δικαιοδοσία η Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος, εξηγώντας πως εάν ο χώρος ανήκε στην Τοπική Εκκλησία θα είχε ήδη σταματήσει η όλη διαδικασία (όσον αφορά το ενοίκιο),  ώστε να υλοποιηθεί εκεί ο σχεδιασμός  δομής μεταναστών και προσφύγων.

Ο κ.κ. Κωνσταντίνος σε δηλώσεις του, τάχθηκε  στο πλευρό του Ποίμνιού του, αλληλέγγυος στον αγώνα  των πολιτών που αντιδρούν  στην δημιουργία  δομής μεταναστών, γνωστοποιώντας ότι  έχει ήδη κάνει ενέργειες προς την  Ιερά Σύνοδο για να διερευνήσει το θέμα, με σκοπό να αποτρέψει τον σχεδιασμό, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που είναι πρώτα πολιτικό και έπειτα εκκλησιαστικό.

Μάλιστα ανέφερε ότι έχει λάβει υπόσχεση από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο πως το θέμα που απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής μας, θα τεθεί προς συζήτηση στην συνεδρίαση της Ιεράς  Συνόδου.  

Από την πλευρά τους, τόσο ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρ. Σταμούλης όσο και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, όπως και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ν. Περάμου  έδειξαν ικανοποιημένοι  από τη στάση του Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος, ευελπιστώντας ότι και αυτός με την σειρά του θα βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει ώστε να αποτραπεί η δημιουργία δομής μεταναστών και προσφύγων στη Ν. Πέραμο.