Ανακοίνωση με την οποία προχωρά σε διευκρινήσεις σχετικά με τις ενέργειες που έκαναν για να αποφευχθεί ο σχεδιασμός δομής μεταναστών και προσφύγων, απέστειλαν στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Πρόεδρος αλλά και τα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Μεγάρων.

Αναλυτικά η διευκρινιστική ανακοίνωση 

«Μετά τις εξελίξεις που αφορούν τον σχεδιασμό Δομής Φιλοξενίας Πολιτών Τρίτων  Χωρών στη Νέα Πέραμο και επειδή πολλά γράφονται και διαδίδονται για την στάση που έχει κρατήσει η Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Μεγάρων και Νέας Περάμου διευκρινίζουμε τα παρακάτω:

Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε για τον σχεδιασμό, απευθυνθήκαμε στους Βουλευτές Δυτικής Αττικής του κόμματός μας, ώστε από κοινού να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες με στόχο την αποτροπή του συγκεκριμένου έργου.

Όταν δε απευθυνθήκαμε σε Κυβερνητικά στελέχη, όλοι μας διαβεβαίωναν πως δεν υπάρχει ανάμειξη των συναρμόδιων Υπουργείων, επισημαίνοντας μας πως πρόκειται για θέμα που αφορά αποκλειστικά και μόνο την Εκκλησία της Ελλάδος, μετά  το Μνημόνιο Συνεργασίας που έχει υπογραφεί με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Μόλις διαπιστώσαμε ότι η δημιουργία δομής αποτελεί ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, συνεδριάσαμε εκτάκτως στα γραφεία της ΔΗΜ. Τ.Ο. όπου ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίσαμε να αποστείλουμε στα Κομματικά Όργανα επιστολή διαμαρτυρίας στην οποία θα αναφέρουμε τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να κατασκευαστεί η δομή στην περιοχή μας, κάτι που πράξαμε.  

Ξεκαθαρίσαμε επίσημα προς κάθε κατεύθυνση, ότι είμαστε ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΟΜΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ στην πόλη της Νέας Περάμου.

Πράξαμε αυτό που έπρεπε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας.

Όμως οι νέες εξελίξεις, μας αναγκάζουν να σταθούμε ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ στον αγώνα των πολιτών του Δήμου μας και των συμπολιτών μας στη Νέα Πέραμο». 

Για την ΔΗΜ. Τ.Ο.

Ο Πρόεδρος Γ. Σακελλαρίου – Τα Μέλη