Ενωτικό κάλεσμα προς τους πολίτες της Α’ και Β’ Πειραιά πραγματοποιεί μέσω της επιστολής που μας απέστειλε, ο γνωστός δημοσιογράφος και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές κ. Χρ. Σγαρδέλης, με αφορμή τις … «κοκορομαχίες» των Δημάρχων των περιοχών του Πειραιά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι πολίτες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους!

Αναλυτικά η επιστολή του… 

«Όπως έχουμε παρατηρήσει το τελευταίο διάστημα όλο και αυξάνονται οι προκλήσεις και τα επεισόδια (λεκτικά) μεταξύ των Δημάρχων των γύρω περιοχών. Στο επίκεντρο πάντα ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι εμείς οι πολίτες του Κερατσινίου δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα ούτε με τον Πειραιώτικο λαό, ούτε με τον Περαματιώτικο. 

Στην μάχη συμφερόντων που έχει ξεκινήσει μεταξύ Δημάρχων και επιχειρηματιών εγώ διαλέγω να είμαι με το μέρος των κατοίκων.  Κατοίκων που προσπαθούν οι αντικρουόμενες πλευρές να τους χρησιμοποιήσουν ως ασπίδες προστασίας.

Μόνοι σας τα κάνετε έτσι, μόνοι σας συμφωνούσατε σε ότι συμφωνούσατε μόνοι σας να βρείτε και την άκρη. Προσωπικά θα συνεχίζω να υπερασπίζομαι με σθένος το δίκιο για την πόλη μου μακριά από συμφέροντα και μακριά από στρατόπεδα. 

Τέλος, την κοινή συνέντευξη τύπου που αποφασίστηκε θα πρέπει να την παρακολουθήσουμε  όλοι και να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.

Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα θα πάνε μπροστά  όσο και να θέλουν κάποιοι να το κρατήσουν στο παρελθόν».

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Χρήστος Σγαρδέλης