Με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ και ώρα 8:30 μ.μ. η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το πρωί της Παρασκευής 1 Μαΐου, βρεθήκαμε στο γραφείο του δημάρχου Γρ. Σταμούλη ο οποίος μας παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη σχετικά με τον χειρισμό της πανδημίας από την πλευρά της διοίκησης του δήμου, (συνέντευξη η οποία θα δημοσιευθεί στην έντυπη έκδοση).

Από τις ερωτήσεις που θέσαμε στον δήμαρχο, δεν έλειψε και αυτή γύρω από τις «φωνές» της αντιπολίτευσης σχετικά με τον – μέχρι τότε – τρόπο διεξαγωγής των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Με αφορμή λοιπόν την συνεδρίαση που θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου με τηλεδιάσκεψη, δημοσιεύουμε – ως άκρως επίκαιρη – την αποκλειστική δήλωση του δημάρχου Μεγαρέων στην ερώτηση που του θέσαμε όσον αφορά τα «πυρά» που δέχθηκε από μερίδα της αντιπολίτευσης.

Τι απάντησε ο κ. Σταμούλης…

«Είναι θα έλεγα τραγικό να μας κατηγορούν ότι καθυστερήσαμε να εφαρμόσουμε την τηλεδιάσκεψη, αυτοί που δεν είχαν  καταφέρει ακόμα να μπουν στην πλατφόρμα για να μπορέσει να γίνει τηλεδιάσκεψη.

Πρέπει να γίνει γνωστό ότι δεν μπορούμε να καλέσουμε δημοτικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη, εάν δεν έχουμε εξασφαλίσει ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι μπορούν να μπουν μέσα στην πλατφόρμα για να συμμετάσχουν.

Και δυστυχώς γύρω στα 11 άτομα εκ των οποίων δύο επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, μέχρι την Πέμπτη 30 Απριλίου δεν είχαν καταφέρει να μπουν στην πλατφόρμα. Άρα θα κάναμε τηλεδιάσκεψη και θα ήταν εκτός.

Και ποιοι φωνάζουν; Αυτοί, που δεν έχουν καν μπει στην πλατφόρμα. Αυτοί λοιπόν που φώναζαν, είναι αυτοί που μας καθυστέρησαν να εφαρμόσουμε την τηλεδιάσκεψη. Όλοι αυτοί προσπάθησαν με κάθε τρόπο να ρίξουν τις ευθύνες σε εμάς, όταν εμείς είμαστε πανέτοιμοι, αφού από τις 17 Μαρτίου κάνουμε τηλεδιασκέψεις με την οικονομική επιτροπή και την δημοτική ομάδα. Ξεκαθαρίζω λοιπόν πως οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δεν ήταν έτοιμοι. Αυτούς περιμέναμε. Ελπίζω σήμερα που θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη, όλοι να έχουν καταφέρει να μπουν στην πλατφόρμα ώστε να συμμετέχουν».