Την εβδομάδα που πέρασε η εφημερίδα μας με αφορμή την αιφνίδια παραίτηση του πατέρα Αλέξανδρου Κουργιαλή από την θέση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων & Σαλαμίνος, είχε την ευκαιρία να απευθύνει πολλά και σημαντικά ερωτήματα προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Κωνσταντίνο.

Με τίτλο ένα μεγάλο … «Γιατί Σεβασμιότατε;», ρωτήσαμε τον Ποιμενάρχη μας να δημοσιοποιήσει τους λόγους  που ανάγκασαν έναν ικανό και σεβάσμιο ιερέα – πνευματικό πατέρα των ενοριτών της Αγίας Παρασκευής Μεγάρων να υποβάλλει την παραίτησή του από την θέση που κατείχε στην Ιερά Μητρόπολη μας.

Επειδή μάλιστα οι αντιδράσεις των πιστών – την επόμενη του ρεπορτάζ – πήραν μορφή χιονοστιβάδας, αναγκαστήκαμε να απευθυνθούμε στην Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος και συγκεκριμένα στον Πρωτοσύγκελο, Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Πρόκοπιο Γεωργίου, ζητώντας του να μας απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα που σχετίζονταν με την παραίτηση του πατέρα Αλέξανδρου Κουργιαλή, δίχως όμως να πάρουμε καμία επίσημη απάντηση.

Πλέον και επειδή υπάρχει έντονος προβληματισμός στην τοπική κοινωνία των Μεγάρων αλλά και στις τάξεις των πιστών, οφείλουμε να ρωτήσουμε εκ νέου για «τα χρήματα των πτωχών», στηριζόμενοι στα λόγια του Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου!

Γι’ αυτό και θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένο να θέσουμε ερωτήματα σχετικά με τα χρήματα που οι πιστοί  από το υστέρημά τους ρίχνουν επί αρκετά χρόνια στους δίσκους των εκκλησιών, ώστε αυτά να χρησιμοποιηθούν για τα συσσίτια αλλά και για το ανθρωπιστικό έργο της Μητρόπολής μας.

Έργο που υποστηρίζει και στηρίζει με σθένος και ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, με την Αρχιεπισκοπή να το μεταλαμπαδεύει σε όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της χώρας μας.

Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας, ζητάμε απαντήσεις από τον κ.κ. Κωνσταντίνο περιμένοντας κάποια στιγμή ως καλός Πατέρας να ενημερώσει το Ποίμνιο του.

 

Σεβασμιότατε, σας, θέτουμε λοιπόν τρία σημαντικά ερωτήματα:  

Α) Εδώ και χρόνια για τα χρήματα που έρχονται από τους δίσκους έχουν κοπεί οι σχετικές αποδείξεις;

Β) Τα χρήματα αυτά έχουν περαστεί στην επίσημη διαχείριση της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων & Σαλαμίνος;

Γ) Τα χρήματα που συλλέγονται από τους δίσκους, – «τα χρήματα των πτωχών» – έχουν κατανεμηθεί στα συσσίτια της Μητροπόλεως από τα οποία τρέφονται άποροι αλλά και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας;

 

Απαντήσεις περιμένουμε, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα πως σε καμία περίπτωση στις τοπικές κοινωνίες δεν πρέπει να πλανώνται σκιές που ενδέχεται να αμαυρώσουν το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο και την σπουδαία αποστολή της εκκλησίας μας που στέκεται αρωγός στα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν οι τοπικές κοινωνίες.